„Un print si jumatate” de Ana Lungu, selectionat in competitia oficiala la Festivalul de Film de la Sarajevo 2018

Lungmetrajul “Un print si jumatate”, regizat de Ana Lungu va avea premiera mondiala in cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo 2018. Filmul a fost selectat in competitia oficiala a celei de-a 24-a editii care se va desfasura in perioada 10 – 17 August 2018.

Un prinț și jumătate urmărește povestea a trei prieteni ajunși la vârsta adultă care nu reușesc, din diverse motive, să aibă o familie. Ca o soluție împotriva singurătății, Iris, Marius și Istvan aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în București. Când Iris se îndrăgostește de un scriitor maghiar din Transilvania, “familia fericită” este în pericol de a se destrăma.

Protagoniștii filmului Un prinț și jumătate sunt actorii: Iris Spiridon, Marius Manole, István Téglás, László Mátray, Emilian Oprea, George Gâdei, Răzvan Krem Alexe. Alături de ei, apar în roluri episodice: regizorul de teatru, Radu Afrim și coregraful Răzvan Mazilu.

Regizorul Ana Lungu este la cel de al doilea lungmetraj. Primul ei film Autoportretul unei fete cuminţi a avut premiera la Rotterdam IFF în 2015 și apoi a fost selectat și la alte festivaluri internaționale precum: Sao Paulo IFF, CinEast Luxemburg, Belfort Entrevues, New Films New Directors, Transilvania IFF, București IFF. A câștigat premiul “Cel mai bun film de ficțiune” la Festivalul de Film Crossing Europa în Linz și Premiul publicului la Festivalul Filmului European la București.

Scenariul filmului Un prinț și jumătate este scris de Ana Lungu împreună cu Iris Spiridon, imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, iar montajul este realizat de Dana Bunescu.

Filmul va rula in cinematografele din Romania incepand cu 7 Septembrie 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *