Utøya (2018) – Trailer

Ieri a fost lansat trailer-ul filmului Utøya (2018), o productie care urmareste prin intermediul unui personaj fictiv de 19 ani, Kaja, cele 72 de minute interminabile in cursul carora un extremist de dreapta a urmarit si impuscat tinerii prinsi fara scapare pe o insulita din apropiere de Oslo.

Erik Poppe aduce pe ecrane povestea tinerilor care au înfruntat teroarea, confuzia și durerea zilei de 22 iulie 2011. Scris din mărturii și fapte cunoscute, creat în urma unui dialog cu mare parte din supraviețuitori și filmat într-o singură plan-secvență, filmul reface în timp real atmosfera aproape sufocantă a masacrului.
Arătat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2018, în cadrul competiției internaționale, filmul a avut un puternic impact atât în rândul spectatorilor, cât şi al presei internaţionale.

La 7 ani distanta, Bad Unicorn, cu sprijinul Ambasadei Norvegiei la Bucuresti si in parteneriat cu Editura Art si Fundatia Estuar organizeaza un eveniment caritabil in memoria victimelor masacrului. Filmul Utøya – 22 iulie va putea fi vizionat în avanpremiera la Bucuresti incepand cu ora 21:30, la Merlock (Strada C.A. Rosetti Nr. 37).

După film, spectatorii sunt invitati la o dezbatere despre contextul si urmărila atacului din Norvegia, sanatate mintala, tragedie colectiva si recuperarea post traumatica. In cadrul evenimentului va avea loc o prezentare a cartii Unul dintre noi – Povestea lui Anders Breivik si a masacrului din Norvegia, cartea jurnalistei Åsne Seierstad, tradusa de Simina Rachiteanu la Editura Art si disponibila pe site-ul editurii.

Utøya – 22 iulie va rula in cinematografele din Romania incepand cu data de 17 August.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *