Warner TV – “Operatiunea Pacific”

Drama de război „Operațiunea Pacific/ Operation Pacific”, cu John Wayne și Patricia Neil în rolurile principale, va fi difuzată astazi la Warner TV. Acțiunea filmului este plasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când echipajul unui submarin american evacuează civili din Filipine. 

Spre Pearl Harbour, secundul Duke E. Gifford este nevoit să rezolve problema unor torpile care nu explodează în timp ce submarinul Thunderfish este atacat. El reușește să ajungă împreună cu echipajul în port. Aici o reîntâlnește pe fosta lui soție, cadru medical în Marină, și se hotărăște să o recucerească, chiar dacă ea este deja logodită cu un militar.

„Cea mai grozavă aventură navală din toate timpurile”, așa cum a fost anunțată pelicula la momentul premierei, relatează eforturile militarilor, nostalgiile, pasiunile și momentele lor amuzante, pericolele prin care trec în misiuni, dar și iubirile lor.

Producția lansată în 1951 este scrisă și regizată de George Waggner, iar din distribuție fac parte Ward Bond, Scott Forbes, Philip Carey și Paul Picerni. Acesta este al 12-lea film în care John Wayne a jucat alături de Ward Bond, care i-a fost mult timp prieten apropiat.

Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 noiembrie, de la ora 23:50.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *