Weekend in familie cu patru filme romanesti gratuite pe TIFF Unlimited

In weekend-ul de Pasti, pe 18-19 aprilie, TIFF Unlimited propune patru filme romanesti despre reuniuni de familie care se lasa cu scantei. Ediție speciala de #CaranTIFF, pentru sarbatori mai putin obisnuite, dar cu gandul la cei dragi.

Sieranevada, Aniversarea, Felicia, inainte de toate si Învierea domnului Constantin vor putea fi accesate gratuit doar la ora anuntata, de pe teritoriul Romaniei, dupa care vor ramane disponibile pentru abonatii platformei.

Sâmbătă, 18 aprilie, 17.00 
Învierea domnului Constantin 
Regia: Cornel Brad
Documentar, 40′

Neobișnuita poveste a unui bărbat din Bârlad, auto-exilat în Turcia în 1999 şi proaspăt expulzat, care află cu stupoare că este declarat decedat de către justiţia română, prima oară chiar la cererea soției sale. La graniţa dintre două lumi, cu gândul la viaţa sa din Istanbul și cu trupul în Bârlad, domnul Constantin caută răspunsuri existențiale în zilele Săptămânii Mari.

Sâmbătă, 18 aprilie, 21.00
Sieranevada
Regia: Cristi Puiu
Cu: Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State

„Portretul monumental al unei familii și al unei societăți”, descrie TheWrap.com filmul lui Cristi Puiu, un tur de forță cinematografic în sânul unei familii care se adună la un parastas de 40 de zile, într-un apartament din București. Complicități, dispute vechi, trădări și reconcilieri compun un spectacol uman fascinant. 

În competiție, Cannes 2016. 

Duminică, 19 aprilie, 17.00 
Felicia, înainte de toate
Regia: Melissa de Raaf, Răzvan Rădulescu
Cu: Ozana Oancea, Vasile Mentzel, Ileana Cernat, Adina Andrei


Un film extrem de actual în România de astăzi, când mii de familii sunt separate din cauza emigrării masive. 19 ani de stat departe de familia ei se resimt acut când Felicia pierde avionul. Încercând să-l reprogrameze, trebuie să-și înfrunte cele două familii – fostul soţ şi copilul din Olanda şi părinții şi sora din Bucureşti.

Cel mai bun scenariu, Cea mai bună actriță & Premiul de debut (Ozana Oancea) la TIFF 2010.

Duminică, 19 aprilie, 21.00 
Aniversarea
Regia: Dan ChișuCu: Mircea Albulescu, Emilia Dobrin, Răzvan Vasilescu, Lucian Ifrim, Emanuel Pârvu, Coca Bloos

La cea de-a 94-a aniversare a lui Radu Maligan, jumătate dintre oaspeţi – familie, prieteni, foști colegi – încearcă să îl convingă să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaţilor consideră că nu poţi forţa pe nimeni să facă asta. Ultimul film al regretatului actor Mircea Albulescu, cu o distribuție de excepție.

Prezentat în premieră la TIFF 2017

Peste 100 de titluri cuprinde in prezent catalogul unlimited.tiff.ro. Pentru cei care-si doresc un abonament, perioada de free trial a fost extinsa la 14 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *