When Night Meets Dawn castiga Marele Premiu BIEFF 2021

When Night Meets Dawn, productia autohtona regizata de Andreea Cristina Bortun, a cucerit Marele Premiu BIEFF 2021, in valoare de 1500 de euro, impresionand Juriul Competitiei Internationale prin limbajul cinematografic si prin peisajul sonor pe care cineasta le-a ales pentru a ilustra un moment de transgresiune. Alaturi de celelalte filme premiate duminica seara, scurtmetrajul a rulat pe marele ecran, la Cinema Elvire Popesco, marcand finalul unui adevarat maraton de evenimente desfasurate de-a lungul a cinci zile in cinematografele din capitala.

Juriul Competitiei Internationale, din care au facut parte, la aceasta editie, regizorul si artistul vizual Antoine ChaponAngelika Ramlow, membra a echipei Berlinale Forum Expanded si manager de proiect la Arsenal Distribution, alaturi de curatorul  Mathieu Janssen, pre-selectioner pentru festivalul Vienna Shorts si director al sectiunilor competitionale la Festivalul de Film Go Short Nijmegen, i-a acordat Premiul pentru cea mai buna regie, in valoare de 1000 de euro, cineastului Nicolaas Schmidt, regizorul scurtmetrajului Inflorescence.

Premiul pentru Cel mai bun concept vizual, in valoare de 1000 de euro, i-a fost acordat filmului This Day Won’t Last, realizat de Mouaad el Salem, care surprinde ,,viata de zi cu zi a regizorului intr-un montaj senzual format din imagini fragile, ce imbina clipuri video cu fotografii splendide ale unor corpuri, mari si plante’’. O Mentiune speciala din partea juriului i-a fost oferita scurtmetrajului Misty Picture, realizat de Christoph Girardet si Matthias Müller.

Organizata pentru prima data in istoria festivalului, Competitia Nationala și-a desemnat castigatorul duminica seara, recompensandu-i pe realizatorii filmului cu un premiu in valoare de 1500 de euro. Eram somnambul cand am vazut toate acele culori, scurtmetrajul regizat de Bogdan Balla, a fost desemnat Cel mai bun film romanesc prezentat la cea de-a 11-a editie BIEFF.

La mijlocul lunii decembrie, o parte dintre filmele prezentate la cea de-a 11-a editie vor ajunge la Timișoara, la Casa de Cultura a Studentilor, in cadrul unei editii speciale a festivalului. In perioada 10 – 12 decembrie, spectatorii vor urmari aici filmele premiate in acest an, scurtmetrajele castigatoare in 2020, o expozitie dedicata grupului artistic kinema ikon si alte surprize cinematografice care vor fi anuntate in curand pe www.bieff.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *