Whiplash (2014)

Ati auzit vreodata de fraza “succes peste noapte”? Dintr-o data, de nicaieri, apare cineva foarte talentat si toata lumea vorbeste de “succesul de peste noapte” al persoanei respective. Lumea este in delir, fanii apar si ei tot peste noapte, toti cred ca poti sa fii celebru fara un prea mare efort. Numai ca povestea acelei persoane nu a inceput cu o zi in urma. Dragii mei, fraza respectiva este doar o iluzie. Succesul nu vine de nicaieri. Succesul vine dupa ani de munca, efort, chin, sacrificii, nopti nedormite si singuratate.

Legendele nu se nasc. Legendele se creeaza. Se creeaza prin munca. Se creeaza in timp. Legendele nu renunta la visul lor. Persoanele care reusesc in viata isi cunosc cel mai bine povestea. Ei stiu la cate lucruri au fost nevoiti sa renunte, la cate nopti au renuntat si cati ani au sacrificat, totul pentru a ajunge la “succesul de peste noapte”.

De ce va spun toate aceste lucruri? Pentru ca se potrivesc cu povestea filmului Whiplash (2014), o drama nominalizata la cinci premii Oscar. Whiplash este povestea lui Andrew, un tobosar cu un talent imens, si a profesorului lui Fletcher, un om care va face absolut tot ce ii sta in putinta pentru a scoate tot ce e mai bun din elevii lui. Prin intermediul acestui film o sa aveti ocazia sa intelegeti exact ceea ce inseamna sa muncesti pentru a ajunge undeva sus, pentru a reusi in viata/in ceea ce iti propui.

Sa ai talent nu este suficient. Talentul iti ofera un avantaj, dar fara munca nu o sa ajungi prea departe. Cred ca asta este lectia pe care foarte multi oameni o invata pe calea cea grea.

Si tineti minte: “There are no two words in the English language more harmful than good job.”

No Responses to “Whiplash (2014)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *