Zăpadă de August este de astazi în cinematografe

Două proiecții speciale, organizate pe 28 și 29 august, la Cinema City AFI Cotroceni, respectiv J’ai Bistrot, au deschis drumul acestui basm austriac underground către publicul din România. Mesaje speciale înregistrate de echipa filmului, activări cu tâlc, invitație către dialog, asumare și vulnerabilitate, precum și zăpadă în mijloc de noapte de vară au fost o parte din acțiunile cu care casa de distribuție August Film a ales să marcheze la final de vară atât debutul ei, cât și al filmului.

Filmul spune povestea dintre neconvenționalul Alexander (Thomas Prenn) și frumoasa Caro (Verena Altenberger), a căror întâlnire întâmplătoare la metroul din Viena le schimbă complet traseul imaginat al propriilor vieți. Alexander renunță la jurământul lui autoimpus de a nu se îndrăgosti, iar Caro își înfruntă cele mai mari frici. Împreună pornesc într-o călătorie dulce-amăruie în timpul căreia Caro îl împușcă de patru ori, iar Alexander transformă vara în iarnă. 

„Ușor de savurat și impecabil în estetica sa.” (Cinema Austriaco); „Un film despre frici, promisiuni, candoare, asumare de riscuri, frumusețe sufletească, speranță și fulgi de păpădii.” (Liternet); „Unul dintre cele mai impresionante roluri ale Verenei Altenberger de până acum.” (Filmgenuss), „…filmul în care eroii sunt niște teribili visători, iar atunci când ei visează, o sală întreagă visează alături de ei”. (Ziarul Metropolis) – sunt doar câteva dintre cuvintele cu care criticii de film descriu pelicula austriacă Zăpadă de August, debutul în lungmetraj al regizorului Chris Raiber.

Campania #GiveLoveAShot, prin care cinefilii sunt invitați să participe direct la Universul creat de Alexander și Caro, continuă pe paginile oficiale de Instagram și Facebook August Film. În plus, pe 30 august, filmul s-a văzut în avanpremieră, în rețeaua Cinema City, în 21 de orașe din țară.

De astazi, 1 septembrieZăpadă de August ajunge în cinematografele din București, Alba Iulia, Bistrița, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Sfântu Gheorghe, Sibiu și Timișoara. Programul va fi actualizat în permanență pe pagina filmului, pe site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *