Airsoft, sportul care simuleaza pregatirea militara

De cate ori ati jucat Counter Strike si ati vrut sa faceti ceva asemanator si in viata reala? De cate ori ati jucat un FPS (first person shooter) si v-ati imaginat un scenariu asemanator? Este adevarat, paintball-ul a raspuns cumva la aceasta dorinta a voastra, dar ceva lipsea. Nu era chiar la fel, armele erau diferite, senzatia nu se apropia de ceea ce ati fi dorit cu adevarat sa simtiti. Spre norocul nostru, toate acestea s-au schimbat in momentul in care a aparut un nou sport. Numele lui: airsoft.

Ce este airsoft-ul? Pe scurt, este un joc care simuleaza perfect un conflict militar, utilizand arme de airsoft (replici ale armelor adevarate capabile sa traga cu bile solide din plastic de mici dimensiuni). Este exact ceea ce v-ati dorit, transpunerea in realitate a celui mai popular joc din lume: Counter Strike.

Actiunea acestui joc se petrece de obicei in locuri special amenajate sau in foste fabrici/uzine/unitati militare ce au devenit ruine. Echipamentul minim necesar pentru a putea practica airsoft este o replica de airsoft, consumabilele aferente si un minim de protectie obligatorie asupra ochilor, ochelari speciali de protectie sau masca speciala. Pentru a diminua leziunile provocate de impactul cu bilele de airsoft (la nivelul pielii) se pot folosi protectii aditionale: vestoane, veste tactice, manusi, casti, cotiere, genunchiere etc.

Evident, pentru a face rost de toate aceste lucruri, aveti nevoie de un magazin de airsoft. Un exemplu ar fi Airsoft6, un magazin online situat in orasul Constanta ce comercializeaza produse de airsoft. Aici puteti gasi toate consumabilele/armele/echipamentele de care aveti nevoie: pistoale de airsoft, bile pentru airsoft, echipament (veste tactica, casca, geci, genunchiere, manusi, incaltaminte etc), grenade. Ba chiar aveti la dispozitie si un service care se ocupa cu repararea/intretinerea armelor de airsoft.

Dupa ce v-ati achizitionat tot echipamentul puteti sa treceti la treaba. Exista mai multe tipuri de jocuri pe care le puteti incerca. Cel mai celebru este acela in care formati doua sau mai multe echipe si incercati un mic Counter-Strike. Asta nu inseamna ca un joc in care trebuie sa capturati steagul sau dezamorsati/”plantati” bomba nu este interesant. Depinde de ceea ce va doriti. Enjoy!

airsoft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *