Kendama: de la un joc simplu la un trend viral

Ce este Kendama?

Pana in anul 2006, kendama era o jucarie populara doar in Japonia. Aici, parintii dadeau aceasta jucarie de lemn copiilor lor pentru a-i invata sa aiba rabdare (pentru a-si atinge un tel) si sa isi coordoneze miscarile. In Japonia inca din anul 1979 se creau concursuri si evenimente concentrate asupra jocului cu kendama. Pentru restul lumii, insa, era cunoscuta ca fiind o jucarie simpla de lemn. Cu o ata, o bila, un varf ascutit si trei cupe de marimi diferite (doua in lateral si una la baza). Singurul tel al jucariei era de a plasa bila pe varf (spike) sau pe una din cupe. Si atat. Dar nu de curand, popularitatea acesteia a inceput sa-si largeasca orizonturile, ajungand la un trend viral.

Cum a devenit o jucarie educationala?
Kendama este o jucarie care iti deschide mintea spre noi modalitati de gandire. Chiar daca este vorba doar de jocuri in general, sau chiar de experiente din viata reala, modalitatile de utilizare ale kendamei iti cultiva perceptia lumii.

Desi suntem in era digitala, a tehnologiei, aceasta jucarie analoaga a primit recenzii pozitive din jurul lumii.
In Japonia, locul unde a aparut jucaria initial, aceasta este promovata ca si jucarie educationala. Ea este utilizata atat de copii, in gradinite, scoli si licee, cat si de varstnici, in azile. Kendama este o jucarie care este indragita la toate varstele, fiind una din putinele care au rupt aceasta bariera dintre generatii.

Ce skilluri imbunatateste Kendama?
Per total, exista 101 trucuri de baza cu kendama, si zeci de mii de variatiuni de la acestea. Cele de baza inseamna de regula o miscare simpla, aruncarea bilei si prinderea acestei in spike, pe una din cupe, sau altele. Trucurile avansate, insa, contin balansari, jonglari si prinderi consecutive.

Ca oricare alt sport, si utilizarea kendamei imbunatateste anumite abilitati ale utilizatorilor. Printre cele mai importante, coordonarea maini-ochi-picioare. Aceasta abilitate este folosita zilnic pentru activitati aleatorii, ceea duce la o coordonare mai buna a membrelor si un echilibru mai bun a corpului.

Alte abilitati imbunatatite prin utilizarea kendamei sunt evaluarea optiunilor si luarea unei decizii. Odata ce bila este in aer, utilizatorul are multiple sanse de a-si evalua optiunile, in vederea alegerii urmatorului truc si a urmatorilor pasi. In plus, fiecare dintre aceste ocazii duc la luarea unei decizii – iar aceasta dezvolta modul de gandire a utilizatorului in toate activitatile zilnice.

De unde poti sa cumperi o astfel de jucarie?
Odata cu evolutia kendamei, in Romania au aparut diferite companii si retaileri din lumea intreaga precum elite, krom, sweets kendama si multe alte branduri pe care le poti achizitiona de pe bestkendama.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *