Nu-l lăsa să îşi parieze viaţa socială! PariuriX avertizează asupra riscurilor la care se supun dependenţii de pariuri

România este o ţară în care sporturile precum fotbalul, tenisul sau handbalul, dar şi numeroase altele, sunt foarte îndrăgite, pentru că ţin cu sufletul la gură suporterii adevăraţi si pariorii înrăiţi. Există însă şi reversul medaliei, care constă în căderea într-o extremă nefastă, care devine o adevarată adicţie, manifestată prin fenomenul ultras, în cazul suporterilor, şi prin dependenţa de pariuri, în cazul pariorilor.

Din acest motiv, PariuriX, una dintre cele mai îndrăgite comunităţi online de pariori români, a lansat o campanie de conştientizare cu privire la potenţialul nociv al pariurilor sportive sau de orice altă natură, în special cele care tind către jocurile de noroc, în cazul în care cei în cauză nu au o limită sau preferă să meargă la extreme, doar pentru a avea câştiguri exorbitante.

De ce pot fi periculoase pariurile sportive? Cum pot acestea provoca dependenţă?

Pariurile sportive sunt, în esenţă, inofensive, pentru că nu implică nicio obligaţie financiară din partea pariorului, acesta fiind singurul care decide ce suma de bani pariază şi pe cine pariază. Există, însă, în cazul multor români, o dorinţă de îmbogăţire subită, iar din această cauză experimente financiare precum Caritas sau FNI au putut fi puse in practică in defavoarea oamenilor care au avut o încredere naivă în ele.

Din cauza acestui vis balcanic, unii pariori români încep să parieze sume mari pe combinaţii improbabile, sperând că norocul îi va ajuta şi că o investiţie mică, de la 1-2 RON, până la zeci de lei, în unele cazuri, îi poate transforma în miliardari peste noapte. Când acest vis se spulberă, tot ce rămâne este un gust amar şi dorinţa de a recâştiga ce a fost pierdut, iar acest proces reprezintă deja primii paşi către dependenţa de pariuri.

Urmează săptămâni şi luni în şir în care dependenţa îşi urmează cursul, iar pierderile nu sunt numai de natură financiară, ci şi sentimentală, deoarece este estimat, în urma unui chestionar online iniţiat de cei de la PariuriX, ca 20% dintre cei care pariază au recunoscut că au probleme în viaţa lor socială.

Dependenţa de pariuri afectează legăturile sociale! PariuriX îşi atenţionează pariorii!

Procentul acesta pe care cei de la PariuriX l-au oferit publicului larg este destul de îngrijorător, având în vedere că 1 din 5 pariori a spus că viaţa sa socială nu este la cote maxime, iar un procent internaţional spune că 1 din 10 pariori este dependent. Psihilogul Marian Petu a acordat un interviu pentru PariuriX.com despre dependenta de pariuri si cum poate fi ea tratata.

Toate aceste informaţii sunt menite să atragă atenţia tuturor celor care şi-au format un hobby din parierea sportiva şi care trebuie să rămână în acest stadiu pentru a produce plăcere şi nu angoasă socială. Cei care caută un venit enorm sau o afacere prin care să se asigure pe viaţa prin parierea sportivă, pronosticul nu sună atât de favorabil.

Despre PariuriX

PariuriX este o comunitate online de pariori români care îşi propune să fie una dintre cele mai receptive comunităţi online, cu specific sportiv. Campania lor de conştientizare şi informare în legătură cu dependenţa de pariuri ce poate fi provocată prin parierea excesivă este una dintre singurele campanii de acest gen de pe teriroriul României, unde dependenţa de jocuri de noroc nu este considerată o problemă serioasă.

avertisment-pariuri

One Response to “Nu-l lăsa să îşi parieze viaţa socială! PariuriX avertizează asupra riscurilor la care se supun dependenţii de pariuri”
  1. radu July 31, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *