Top 10 Jocuri in 2010

Top 10 jocuri 2010 :

10.Splinter Cell Conviction
9.Alan Wake
8.Castlevania : Lords of Shadow
7.Bioshock 2
6.God of War 3
5.Halo Reach
4.Mass Effect 2
3.Final Fantasy XIII
2.Starcraft 2 Wings of Liberty
1. Mafia 2

Ar trebui sa mai aveti in vedere si urmatoarele jocuri :

Red Dead Redemption
Dead rising 2
Metal Gear Solid 4
Bayonetta
Gran Turismo 5
Super Mario Galaxy 2

10 . Splinter Cell Conviction

Data de lansare : 23 Februarie 2010 in SUA pt Xbox 360

Actiunea din joc are loc la aproximativ 2 ani dupa evenimentele care au avut loc in Splinter Cell: Double Agent.

Tom Clancy’s Splinter Cell Conviction combină elemente de gameplay inovative, cu o poveste incitantă şi plină de suspans şi pune jucătorul în rolul unui agent secret de elită, înarmat cu arme letale. Eroul este aruncat într-o lume periculoasă unde, dacă vrea să găsească dreptate, trebuie să-şi impună propriile reguli.

Sam Fisher pleaca din Third Echelon dupa ce descopera ca moartea fiicei sale nu a fost un accident. Devenind un renegat, el trebuie sa se foloseasca de tot ajutorul pe care il poate primi,inclusiv de cel al colegei din Third Echelon Anna Grimsdóttír,pentru a descoperi adevarul.

Desi Fisher începe prin a incerca sa descopere cine a omorat-o pe fiica sa,lucrurile se complica si astfel ajunge intr-o cursă contra cronometru pentru a opri un complot terorist asupra Washington-ului care ameninţă viaţa a milioane de oameni.

Sistem de Operare: Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Procesor: 1.8 GHz Intel Core2 Duo sau 2.4 GHz AMD Athlon X2 64
Memorie Ram:1.5 GB Windows XP / 2 GB Windows Vista,Windows 7
Placa Video: 56 MB DirectX 9.0c– 512 MB recommended
Spatiu pe Hard: 10 GB
Direct X = DirectX 9.0c9. Alan Wake

Data de lansare :nesigura; undeva prin trimestrul 2 al anului 2010

Jocul îl urmăreşte pe Alan Wake, un scriitor de romane horror (bestsellere) care nu a reusit sa mai scrie ceva de doi ani…este în pană de idei. În încercarea de a rezolva problema lui Alan şi, prin urmare, situaţia financiară, soţia lui, Alice, îl duce în orăşelul idilic Bright Falls pentru a-şi “încărca bateriile”.
Cand ea insa dispare fara urma,Wake e parca prins intr-un cosmar fara sfirsit. Cuvant dupa cuvant,ultima lui carte,un thriller pe care nu isi aduce aminte sa-l fi scris,devine adevarat chiar in fata ochilor sai.Cumva stie ca e povestea lui,fara sa-si aduca aminte ca ar fi scris-o.

Povestea va fi prezentată sub formă de episoade, fiecare cu introducerea lui, şi fiecare cu un final care te lasă în suspans. Producătorii vor să creeze o atmosferă asemănătoare celei din Twin Peaks, citând serialul ca sursă principală de inspiraţie, alături de mai multe din cărţile lui Stephen King, care, nu de puţine ori, foloseşte autori de romane horror pe post de personaje principale.

Jocul se împarte în 2 secţiuni: pe timp de noapte şi pe timp de zi. Acum nu vă gândiţi că vor exista în joc numai momente cu lumină puternică sau întuneric complet, nicidecum, vom trece prin părţi ale oraşului în timpul apusului şi pe măsură ce se întunecă, lucrurile devin… mai interesante.

System Requirements*
Intel Processor –
AMD Processor –
Nvidia Graphics Card –
ATI Graphics Card –
RAM Memory –
Hard Disk Space –
Direct X –
(se vor completa cand vor fi disponibile)

8. Castlevania : Lords of Shadow

Data de lansare : urmeaza sa fie anuntata

Personajul principal al jocului se cheama Gabriel, un membru de elita al grupului Brotherhood of Light. Grupul are ca scop apararea oamenilor nevinovati de fortele supranaturale, Gabriel urmand sa dea piept cu cu cele trei grupari ale Lords of Shadow. Acesta este ghidat in aventura sa de fosta sa nevasta, aflata intre lumea celor morti si lumea celor vii.

Gabriel se va folosi de o arma versatila, numita Combat Cross, si va fi nevoit sa se confrunte cu monstrii si locuitorii tinuturilor moarte, pentru a le folosi puterile impotriva gruparii Lords of Shadow.

System Requirements*
Intel Processor –
AMD Processor –
Nvidia Graphics Card –
ATI Graphics Card –
RAM Memory –
Hard Disk Space –
Direct X –
(se vor completa cand vor fi disponibile)

7. Bioshock 2

Data de lansare : 9 februarie 2010

Locul de desfasurare al actiunii : Ajunul Anului Nou 1970,la 10 ani evenimentele din primul joc.Rapture e acum sub controlul unei femei numite Sofia Lamb,ale carei idei despre progresul omenirii le contrasteaza pe cele ale fondaturului orasului, Andrew Ryan.

Povestea :

Esti supravietuitorul unui accident: un avion s-a prabusit in ocean. Incet, incet reusesti sa iesi la suprafata si sa inoti pana la un far aflat in apropiere. In acest far vezi pentru prima data numele unui oras fabulos: Rapture. Cobori in Rapture, orasul scufundat in care are loc actiunea jocului. In oras intalnesti diferite cladiri, fiecare cu scopul ei. Desi supravietuirea pe fundul oceanului ar trebui sa fie imposibila, iar orasul ar trebui sa fie pustiu, mai exista cativa supravietuitori. Intrebarea este: poti sa supravietuiesti? Da, ar trebui sa poti, asa cum a facut-o si persoana care te va indruma inca din primul moment in Rapture. Povestea jocului este completata si de relatarile locuitorilor, care pot fi aflate ascultand jurnalurile audio ale acestora. Astfel aflii ce s-a intamplat cu acest oras mirific, cum a ajuns in ocean.

Cerinte minime :

Sistem de Operare: Windows XP, Vista, Windows 7
Procesor: AMD Athlon 64 Processor 3800+ 2.4Ghz sau mai bun, Intel Pentium 4 530 3.0Ghz Processor sau mai bun
Memorie Ram: 2 GB RAM
Placa Video: NVIDIA 7800GT 256MB sau mai buna, ATI Radeon X1900 256MB sau mai buna
Spatiu pe Hard: 11 GB
Direct X = DirectX 9.0c

Recomandat :

Sistem de Operare: Windows XP, Vista, Windows 7
Procesor: AMD Athlon 64 X2 5200+ Dual Core 2.60Ghz, Intel Core 2 Duo E6420 Dual Core 2.13Ghz
Memorie Ram: 3 GB RAM
Placa Video: NVIDIA 8800GT 512MB sau mai buna, ATI Radeon HD4830 512MB sau mai buna
Spatiu pe Hard: 11 GB
Direct X = DirectX 9.0c

6. God of War III

Data de lansare : Martie 2010

God of War III va continua povestea din momentul în care God of War II s-a terminat, cu Kratos alături de Titani în drum spre muntele Olimp. Cei care nu au jucat primele jocuri ar trebui să știe de rivalitatea care s-a născut între Kratos și Zeus la începutul lui God of War II, al treilea joc din serie fiind bazat pe ”vânarea” și înfrângerea zeilor rămași: Helios, Hermes, Hades și Zeus.

Jocul va avea un nivel de detaliu ridicat când vine vorba de lupte. Totul va fi mai violent, cu mai mult sânge, iar loviturile vor lăsa urme pe inamici. Noi mecanici de luptă au fost introduse în gameplay, de data aceasta fiind posibilă lupta cu până la 50 de inamici în același timp. Astfel au apărut unităţi de tip ”comandant” ce vor coordona soldatii de rând de pe front și le vor da un bonus de inteligență atât timp cât sunt în viață. De asemenea opțiunile în care Kratos poate să se debaraseze de inamici s-au înmulțit. Când un inamic este ”prins” de Kratos, acesta îl poate folosi împotriva celorlalți inamici, îl poate omorî pe loc sau chiar să îl folosească pe post de scut.

Inamicii mai mari pot fi acum folosiți pe post de ”vehicule”, iar lupta pe Titani pare să fie o mare parte a gameplay-ului din a treia parte God of War. Din trailerul lansat deja putem vedea cum Titanii pot afecta gameplay-ul, lumea prinzând verticalitate în momentul în care Kratos se află pe unul dintre ei, iar acesta începe să se miște.

Pe lângă noi abilități în luptă, Kratos va primi noi arme: Cestus, două mănusi imense în formă de capete de lei și un arc cu săgeți ce pot da foc inamicilor au fost anunțate, restul fiind ținute secret.

System Requirements*
Intel Processor –
AMD Processor –
Nvidia Graphics Card –
ATI Graphics Card –
RAM Memory –
Hard Disk Space –
Direct X –
(se vor completa cand vor fi disponibile)

5. Halo Reach

Data de lansare : Toamna 2010

Jocul urmareste actiunile echipei Noble,o trupa speciala a Comandamentului Spatial al Natiunilor Unite compusa din 6 supersoldati Spartani.Jucatorii isi vor asuma rolul locotenentului,un inlocuitor pentru un presupus membru mort al echipei Noble.Numele de cod al jucatorului va fi Noble Six.

Trailerul de la inceputul jocului ne arata cum planeta-colonie Reach (un important centru militar si minier din afara Sistemului solar al Comandamentului Spatial al Natiunilor Unite) este atacata de o forta de invazie extraterestra.

Cerinte minime:

Sistem de Operare: Windows XP, Vista si Windows 7
Procesor: 2.0 GHz
Memorie Ram: 1 GB
Placa Video: 256 MB
Spatiu pe Hard: 10 GB
DirectX: 9.0c

Recomandat:

Sistem de Operare: Windows XP, Vista si Windows 7
Procesor: 2.5 GHz
Memorie Ram: 2 GB
Placa Video: 512 MB
Spatiu pe Hard: 10 GB
DirectX: 9.0

4. Mass Effect 2

Data de lansare : 29 ianuarie 2010

La doi ani după ce Comandantul Shepard a oprit invazia Reapers, un nou inamic îşi face apariţia. La marginile universului “ceva” răpeşte întregi colonii umane. Acum Shepard trebuie să lucreze cu Cerberus, o organizaţie fără milă,(ce vrea ca rasa umană să supravieţuiască) pentru a opri cel mai mare pericol cu care s-a întâlnit omenirea.
El va trebui să adune cea mai puternică echipă din galaxie şi să preia comanda celei mai avansate nave construite vreodată. Chiar şi asa, i se spune că e o misiune din care nu se va întoarce. Shepard vrea să le dovedească contrariul.

Comandă o echipă de personaje uimitoare într-o misiune foarte periculoasă în colţurile universului.
Poţi importa salvările din primul joc Mass Effect pentru a continua povestea cu acel Comandant Shepard.
Te vei ascunde, vei da ordine şi vei utiliza peste 19 clase de arme, eliminându-ţi inamicii folosind un sistem de luptă nou şi îmbunătăţit.
Acum ai un nou sistem prin care poţi trage în puncte critice ale inamicilor, făcând membre să zboare şi capete să se rostogolească.
Vizitezi locaţii cunoscute precum Citadel şi vei merge în noi lumi pentru a salva omenirea.
Controlează conversaţia printr-un sistem îmbunătăţit de dialoguri unde poţi recurge chiar la intimidare şi violenţă fizică.

Cerinte minime :

Sistem de Operare: Windows XP SP3 / Windows Vista SP1 / Windows 7
Procesor: 1.8GHz Intel Core 2 Duo sau procesor AMD echivalent
Memorie Ram: 1 GB RAM pentru Windows XP / 2 GB RAM pentru Windows Vista si Windows 7
Placa Video: 256 MB
Spatiu pe Hard: 15 GB
Direct X = DirectX 9.0c

Recomandat:

Sistem de Operare : Windows XP SP3 / Windows Vista SP1 / Windows 7
Procesor: 2.6+ GHz Cure 2 Duo Intel sau procesor AMD echivalent
Memorie Ram: 2 GB RAM
Placa Video: ATI Radeon HD 2900 XT, NVIDIA GeForce 8800 GT sau ceva mai bun
Spatiu pe Hard: 15 GB
Direct X = DirectX 9.0c

3. Final Fantasy XIII

Data de lansare : 9 martie 2010.

Acest joc nu este un add-on, prequel sau sequel al vreunui joc din serie.
Intreaga poveste are la baza dorinta tuturor de a pune mana pe cristalele magice, un fel de inel al seriei Lord of the Rings. Protagonistul principal este un tanar print, ultimul supravietuitor al unei dinastii indelungate, care a stapanit si dezvoltat orasul pana in epoca moderna.

El este detinatorul ultimului Crystal, motiv pentru care se gaseste intr-un adevarat asediu. Regatul printului este mai dezvoltat din punct de vedere tehnologic decat lumea din jur, motiv pentru care se gaseste intr-un fel de auto-izolare. Cu ajutorul puterii cristalului, printul are posibilitatea sa controleze diferite arme fara sa le atinga si chiar sa se teleporteze pe distante scurte.

Final Fantasy XIII va avea o lume inchisa la culoare, fiind probabil jocul cu cel mai realistic decor din seria Final Fantasy. Jocul va folosi motorul grafic dezvoltat de Square Enix, initial numit White Engine si redenumit ulterior Crystal Tools.

Recomandat:

Sistem de Operare: Windows 7
Procesor: IntelCore i7 (2,66 GHz) sau mai puternic
Memorie Ram: 4 GB
Placa Video: NVIDIA GeForce GTX 460 cu 768 MB VRAM sau echivalent
Spatiu pe Hard: 15 GB
DirectX: 9.0c

2. StarCraft 2 : Wings of Liberty

Data de lansare : urmeaza sa fie anuntata

Pentru a nu sacrifica nimic din potentialul epic al povestii din noul StarCraft, Blizzard a hotarat ca un singur joc nu este suficient pentru a dezvolta naratiunea, astfel incat StarCraft 2 Trilogy va fi compus din urmatoarele trei jocuri single-player distincte: 1. Terran : Wings of Liberty 2. Zerg : Heart of the Swarm 3. Protoss: Legacy of the Void Blizzard Entertainment a confirmat faptul ca fiecare dintre cele trei subcapitole ale lui StarCraft 2 va avea intre 26 si 30 de misiuni si un final bine definit.
Legiunile unităţilor de veterani, îmbunătăţite şi noi vor lupta în întreaga galaxie, fiecare fracţiune luptand pentru supravieţuire.

Wings of Liberty, va fi un joc neliniar, in care gamerii vor intra in rolul lui Jim Raynor, personaj binecunoscut din primul StarCraft. Cele trei rase din jocul original: Protosii, Terranii si Zergii vor reveni, nefiind adaugate altele noi.

La fel ca predecesorul, vor fi folosite scene cinematice intre nivele, pentru a continua firul epic al jocului. Imbunatatiri semnificative au fost aduse atat detaliilor legate de teren, cat si detaliilor legate de unitati si structuri. Povestea din Starcraft 2 are loc la patru ani dupa StarCraft: Brood War si aduce inapoi o serie de eroi precum Zeratul, Arcturus Mengsk, Artanis, Sarah Kerrigan sau Jim Raynor. Un editor complex pentru crearea campaniilor va fi inclus in joc, pentru a se realiza harti si moduri de joc personalizate. Unitatile care au fost scose din Starcraft I, vor putea fi introduse cu ajutorul editorului.

StarCraft II oferă o campanie in jocul de single unica , care preia povestea pe care a lăsat-o StarCraft: Brood War, şi prezintă o selecţie de eroi noi şi feţe cunoscute într-o frenetice-poveste de science fiction umpluta cu aventură şi intrigi. În plus, Blizzard va oferi din nou posibilitatea de a efectua jocuri de reţea unică prin Battle.net, serviciul online de jocuri renumit pentru companie, împreună cu unele îmbunătăţiri şi noi opţiuni pentru a face StarCraft un joc competitiv de strategie in timp real.

Recomandat:

Sistem de Operare: Windows 7
Procesor: Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz sau AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5400+
Memorie Ram: 2 GB
Placa Video: NVIDIA GeForce GTX 460 cu 768 MB VRAM sau echivalent
Spatiu pe Hard: 12 GB
DirectX: 9.0

1.Mafia 2

Data de lansare : trimestrul 2 al anului 2010

Mafia 2 o sa aibe o noua grafica, un nou motor, condusul masiniilor o sa fie mult mai usor si un story nou.

In Mafia 2 povestea o sa se petreaca pe parcursul a 10 ani, din 1940 – 1950, astfel o sa avem arme mai bune si masini mai rapide. In timp ce in 1920 masiniile nu puteau depasi viteza de 50 de km/h, in 1940-1950 avem deja masiniile muscle car si cele de curse.

Jocul o sa aibe un mod mai real de a te “lua la tranta cu legea”, astfel poti scapa mult mai usor de politisti daca nu respecti regulile de circulatie, politistul obosind, dar daca incepi sa omori oameni pe strada politistul o sa cheme intariri.

Povestea din Mafia 2 il are in centru pe Vito, fiul unui imigrant italian sarac. Tanarul incearca sa isi indeplineasca Visul American si primul pas pe care il face in aceasta directie este implicarea in Mafie, un univers care il atrage cu promisiuni de putere si bogatie. Vito il va avea alaturi pe Joe, prietenul sau din copilarie, si impreuna vor incerca sa “isi faca un renume pe strazile orasului rece si necrutator”,

Mafia 2 promite o experienta de joc la nivelul unui excelent film cu gangsteri, gameplay plin de actiune, posibilitatea de a trece din mediul exterior in interioare detaliate fara timpi de incarcare, o poveste palpitanta creata de autorul scenariului din Mafia I si muzica autentica ce va contribui la senzatia ca jucatorul “traieste” in America anilor 1950.

Cerinte minime :

Sistem de Operare: Windows XP SP3 / Windows Vista SP1 / Windows 7
Procesor: Intel Core 2 Duo @ 3.0 GHz / AMD Athlon 64 X2 3600+
Memorie Ram: 1.5 GB
Placa Video: 512 MB > nVidia GeForce 8600 / ATI Radeon HD 2600
Spatiu pe Hard: 8 GB
Direct X = DirectX 9.0c

Recomandat:

Sistem de Operare : Windows XP SP3 / Windows Vista SP1 / Windows 7
Procesor: Intel Core 2 Quad @ 2.5 Ghz / AMD Phenom X4 @ 2.5 Ghz
Memorie Ram: 2 GB RAM
Placa Video: 1 GB RAM > nVidia GeForce 9800 GTX / ATI Radeon HD 3870
Spatiu pe Hard: 10 GB
Direct X = DirectX 9.0c

27 Responses to “Top 10 Jocuri in 2010”
 1. AxelPain December 27, 2009
 2. AxelPain December 27, 2009
 3. Renegatul December 29, 2009
 4. sorin_lover December 29, 2009
 5. Andrei1453 January 2, 2010
 6. admin January 12, 2010
 7. andy99 January 30, 2010
 8. Browser Gamer May 6, 2010
 9. daniel May 26, 2010
 10. bebe May 31, 2010
 11. Cosmin Popescu June 19, 2010
 12. filme de craciun July 2, 2010
 13. filme de craciun July 2, 2010
 14. axiaxi July 5, 2010
 15. starcraft 2 terran August 3, 2010
 16. dd September 2, 2010
 17. Thief October 31, 2010
 18. THEpArAzItE11 December 5, 2010
 19. 7ak3d0nn3r February 18, 2011
 20. 7ak3d0nn3r February 18, 2011
 21. Blz February 24, 2011
  • admin February 24, 2011
 22. flor1nutz March 26, 2011
 23. JOCURI May 24, 2011
 24. ezramu September 29, 2011
 25. Gabriel October 5, 2011
 26. Jocuri in 2 November 25, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *