Condoleante, draga Facebook

Nu credeam ca o sa prind ziua in care lumea o sa se sature de Facebook. Se pare ca m-am inselat. Observ tot mai multe persoane care isi inchid conturile sau intra extrem de rar pe reteaua sociala. Sa nu credeti ca nu au motive. Facebook-ul a devenit extrem de obositor. Sigur, a fost interesant la inceput. Era ceva nou si cool. Puteai sa tii legatura cu familia si prietenii si sa vezi ce mai fac, sa pui poze, sa comentezi, sa dai check-in-uri, sa te lauzi, sa “agati”, SA TE JOCI…

Parea ca o minune cazuta din cer. Asta pana cand oamenii au inceput sa fie asaltati de o gramada de informatii nefolositoare: poze cu pitipoance modificate in Photoshop, poze cu caini si pisici, citate motivationale, citate cu povesti de dragoste lacrimogene, poze oribile cu copii batuti/bolnavi/saraci/morti de foame, invitatii la evenimente din alte colturi ale tari cu care nu ai nici o treaba, certuri intre indragostiti, stalkeri care nu iti mai dau pace, campanii umanitare de strans like-uri, spam-uri cu “cine ti-a vazut profilul“, o armata de babuini agramati in calduri care vor sa agate pitipoance pe net, invitatii la jocuri stupide gen Farmville, check-in-uri in cele mai penibile locuri, oameni care vor sa aiba 5000 de prieteni desi nu cunosc nici 10% din ei, bebelusi cu cont de facebook, caini cu cont de facebook (la asta chiar nu ma asteptam) etc.

Mi-a scapat ceva? In fine, o gramada de lucruri penibile care te fac sa te intrebi de ce iti pierzi vremea cu Facebook. Sa fim seriosi. Exista viata dupa Facebook, la fel cum a existat viata dupa mIRC, Yahoo Messenger, MySpace sau Hi5.

Ma bucur sa vad ca tot mai multi oameni renunta la “activitatea” online si incep sa traiasca in offline. Pana la urma, asta conteaza. Amintirile cu adevarat importante le traiti in locuri frumoase alaturi de oameni dragi, nu pe Facebook.

Condoleante, draga Facebook. Perioada ta de glorie apune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *