De ce este bine sa fii pregatit pentru orice situatie?

Foarte multi oameni sunt in situatii disperate in aceasta perioada. Cat de pregatiti au fost ei pentru orice situatie neprevazuta? Cat de mult s-au gandit ei la un scenariu negativ care ar putea aparea in viata loc? Putin, spre deloc. Si a aparut Coronavirus-ul…

Evident, viitorul a devenit brusc incerc pentru foarte multi oameni. Veniturile au disparut sau urmeaza sa scada in perioada urmatoarea. Situatia economiei? Incerta.

Ei bine, in acest context am citit acum cateva minute povestea de mai jos, o poveste care mai mult ca sigur se potriveste pentru foarte multi romani:

Când domnul Ionescu a intrat în șomaj tehnic a început să se uite aproape cu ură la smartfonul pe care a dat 1000 de euro anul trecut dar și la fotografiile din Maldive, unde a plecat 10 zile în concediu cu soția și băiatul lor de 10 ani. 

”Dacă aș fi avut acum banii aceia, cu totul altfel i-aș fi drămuit”, spune dl Ionescu, verificându-și online cei 800 de lei pe care îi are depuși în cont la bancă. Criza Covid-19 l-a prins pe dl. Ionescu așa cum te prind crizele în general: în cele mai nepotrivite momente. Cu economiile la pământ, el și-a adus aminte de interviul dat de actorul Gene Hackman în care povestea cum, aflat acasă la colegul lui Dustin Hoffman care îi ceruse să-i împrumute niște bani, a văzut în apartamentul lui Hoffman trei borcane de sticlă puse pe-o etajeră, fiecare având lipită o etichetă. Pe una scria „chirie”, pe alta „energie electrică”, iar pe cel de-al treilea- singurul borcan gol scria „mâncare” .

”Așa o sa ajung și eu!”, oftează dl. Ionescu. Iar realitatea nu pare să-l contrazică, dacă ne uităm peste datele furnizate miercuri de Institutul Național de Statistică.

Sursa: Hotnews

De ce sa ai bani de zile negre cand poti sa iti cumperi un telefon de o mie de euro, nu-i asa?

De ce sa ai bani de zile negre cand poti sa mergi intr-o vacanta exotica, sa iti faci zeci sau sute de poze pe care sa le postezi mandru pe Facebook si Instagram? Ce se poate intampla, nu-i asa? Nu e ca si cum ai putea ramane fara loc de munca? Nu e ca si cum ar putea aparea ceva nepravazut, nu?

Si daca apare ceva nepravazut, ce? Ca doar esti baiat inteligent. Vezi tu atunci…

Evident, multi se gandesc acum la astfel de achizitii / decizii.
De ce mi-am cumparat masina aia de 30.000 de euro (in leasing, rate, dobanda) cand puteam sa iau una de 12.000 euro (fara leasing, fara rate)?

De ce mi-am cumparat tricouri de 50 – 100 de euro cand puteam sa imi cumpar unele la 50 lei?

De ce am mers in vacante exotice cand puteam sa merg in Romania, Grecia, Bulgaria pe bani mult mai putini?

De ce mi-am cumparat bunuri de lux cand puteam sa cumpar lucruri la fel de bune, dar mult mai ieftine?

De ce am facut rate pentru lucruri pe care nu mi le permit, lucruri neesentiale si de care nu aveam nevoie?

Si tot asa… Dar cine sa se gandeasca la nepravazut? Nu e ca si cum au mai fost crize financiare in lumea asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *