In momentul in care ceri ajutor…

In momentul in care ceri ajutor… trebuie sa stii cum sa faci asta. De ce? Pentru ca absolut nimeni de pe planeta asta nu este obligat sa te ajute. Lucrand cu oamenii am observat, spre dezamagirea mea, ca majoritatea celor care mi-au cerut ajutorul nu aveau nici macar cea mai mica intentie sa se comporte de parca ar vrea sa fie ajutati. Sunt sigur ca nu numai eu am patit asta.

Si recunosc ca am ramas socat de aroganta sau mandria unor oameni care credeau ca totul li se cuvine. Cum poti sa crezi ca o persoana o sa te ajute in momentul in care tu tipi, vorbesti urat, ameninti, jignesti? Cum crezi ca cineva o sa te ajute in momentul in care tu umilesti singura persoana care ar putea sa faca asta?

Serios vorbind, indiferent ce problema ai avea, in momentul in care ceri ajutor trebuie sa stii cum sa te comporti. Pentru ca ghici ce, persoana care poate sa te ajute nu are nici cea mai mica vina. Persoana respectiva este acolo cu un scop precis: sa iti asculte problema si sa incerce sa o rezolve. Numai ca trebuie sa o lasi.

Stiu ca esti nervos, inteleg ca viata este grea, urasc ca problemele/erorile apar in cel mai prost moment cu putinta. Dar nervii, ura, frustrarile nu o sa te ajute cu nimic. Ai fi uimit sa vezi cat de mult o sa te ajute o atitudine pozitiva in momentul in care ai nevoie de asistenta.

Iti recomand sa incerci. S-ar putea sa fii surprins.

Leave a Reply

Your email address will not be published.