Infragerea echipei Romaniei

Dupa cum bine stiti, reprezentativa Romaniei a fost invinsa aseara de Albania. Rusinos? Da. Dezamagitor? Da. Avem o echipa impotenta in atac? Cu siguranta! Dar uitam sa privim si partea buna a lucrurilor.

Sigur, Romania s-a facut de ras aseara. De ce? Poate pentru ca eram prea siguri de victori. Poate pentru ca, de fiecare data cand ne gandeam la meciul de aseara, puneam trei puncte pentru nationala in dreptul lui. Noi nu aveam nici o treaba cu Albania. Deja ne faceam calcule si ne faceam griji pentru meciul din optimi. Si am pierdut.

Am avut si ghinion, evident. Chiar si in halul in care am jucat puteam sa scoatem un egal cu Albania. Dar autismul lui Tatarusanu cand iese la centrari este cunoscut pentru toata lumea. Sper ca nu o sa mai spuna ca l-a faultat cineva la faza respectiva.

Cat despre adversarii nostri, nu pot decat sa-i felicit. Nu au avut nume mari in echipa, nu isi faceau iluzii pentru calificare, nu au jucat dupa o tactica incredibila si nu au avut un mare antrenor. Dar au avut ceva ce noua ne-a lipsit. Au avut suflet! Da, ati citit bine. Nu am vazut nimic special la ei, dar asta nu i-a oprit sa lupte pana in ultimul minut. Au alergat mult si prost, dar nu s-au oprit. Au crezut pana in ultimul moment ca pot sa castige si au facut asta. In prostia noastra, i-am tratat ca pe o echipa mica uitand ca si noi suntem una si am fost adusi cu picioarele pe pamant.

Care sunt lucrurile bune mentionate la inceputul articolului?
1. Ne-am calificat la turneul final. Chinuit, este drept, dar am facut asta. Sa nu uitam ca venim dupa o pauza de opt ani in care Romania a stat acasa la Euro 2012 sau la Cupa Mondiala din 2010 si 2014. Olanda nu a reusit nici macar sa se califice la Euro 2016, iar ei chiar au de unde sa aleaga jucatori.

2. Sa nu uitam ca echipa noastra a jucat bine in primele doua meciuri. Doar un moment de sclipire a lui Payet ne-a furat egalul in meciul de deschidere.

3. Chiar putem construi o echipa in jurul celor care s-au facut de ras aseara, dar avem nevoie de un antrenor bun si de o federatie care sa il ajute. Sanmartea a driblat in 30 de minute cat n-a reusit natioana in trei meciuri, dar a fost tinut pe banca. De ce? Nimeni nu stie. Prepelita, Alibec si multi altii nu aveau ce sa caute la nationala. De ce? Nimeni nu stie. Atacul nostru este penibil? De ce? Nimeni nu stie…

4. Sper/imi doresc sa fiu dezamagit si la Cupa Mondiala din 2018! Nu are importanta daca ne bate cea mai penibila echipa. Numai sa ajungem acolo. Romania nu a mai participat la o Cupa Mondiala din 1998.

romania-euro-2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *