“Maicuta” si cei trei naivi

Conform unei stiri de pe Digi24, o falsa calugarita in varsta de 19 ani a reusit sa pacaleasca trei oameni si sa-i lase fara 100.000 lei.

O tânără de 19 ani din Galați, care a înșelat trei bistrițeni cu aproape 100.000 de lei spunându-le că este călugăriță și le face contra cost slujbe și rugăciuni pentru rezolvarea problemelor familiare, a fost reținută pe Aeroportul de Iași, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Numele cu care se prezenta este „Maica Elena”.
Tânăra determina oamenii să depună sume de bani prin servicii de transfer rapid, iar banii reprezentau contravaloarea unor pretinse slujbe și rugăciuni.
Până în prezent, doi bărbați de 29 de ani și 66 de ani, din localitățile Josenii Bârgăului și Chintelnic și o femeie de 39 de ani, din Bistrița, au fost victimele false călugărițe.

Stire Digi24

Cateva lucruri:
1. La sate, dar si la orase, inca mai sunt foarte multi naivi cred ca cineva, oricine, poate sa le faca problemele sa dispara cu o simpla rugaciunea. Doamne fereste sa faca ei un efort sa-si rezolve problemele! Nu, e mult prea greu. Mai bine credem in ceva supranatural care nu are nimic mai bun de facut decat sa isi piarda vremea cu viata unor muritori.

Si cam cat de prost sa fii sa crezi ca o calugarita in varsta de 19 ani poate sa faca ceva ca sa te ajute? Si daca o calugarita chiar ar vrea sa se roage pentru tine, de ce sa iti ceara bani? Sau am ajuns iar in perioada aia de timp in care toate pacatele puteau fi sterse daca aveai destule monede de aur.
Si dupa aia ne miram ca tara asta e acolo unde e…

2. Cel mult trei oameni au fost pacaliti si au ramas fara 100.000 lei. Adica vreo 20.000 de euro! De unde aveau oamenii astia 20.000 de euro (total)? Fiind vorba de trei oameni, sa zicem cam 6.600 euro de persoana. Cam cati dintre voi au banii astia pusi deoparte?

3. Pacat ca domnisoara a fost prinsa. Asa inca mai exista sanse ca banii sa fie recuperati. Oamenii aia chiar meritau sa ramana fara ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.