Nu ma descurc cu cheltuielile, dar…

Am auzit o poveste destul de recent. Un prieten de-al meu imi povestea despre o femeie care se plange mereu ca nu se descurca cu banii. Chirie mare, salariu insuficient, facturi, impozite, taxe si altele. Banuiesc ca stiti cum sta treaba. Pana aici toate bune, numai ca mai exista un detaliu in povestea ei. Se pare ca aceeasi femeie care nu se descurca cu cheltuielile da cam 300 lei in fiecare luna pe tigari.

Serios? 300 lei? De abia reusesti sa treci de la o luna la alta fara datorii, te plangi mereu, dar dai 300 lei pe tigari? Tot ea, cea care se plange, merge doar cu taxiuri si rareori lipseste din club sambata seara. Ah da, recent se gandea sa isi cumpere un iPhone 7.

De ce se plange Probabil vrea sa fie “salvata” de un print pe un cal alb? Probabil vrea ca altcineva sa ii rezolve problemele. Oricine, numai ea nu. Si, bineinteles, ea sa se planga in continuare, in timp ce fraierii stau si o asculta. Normal, este greu sa iti cauti un job mai bun, sa reduci din cheltuieli, sa fumezi mai putin sau deloc, sa incerci transportul in comun, sa nu iti cumperi cel mai scump telefon de pe piata, sa mai lipsesti din club etc.

Asta ar insemna sa faca un efort pentru a-si rezolva problemele. Dar ea nu vrea asta. Ea vrea sa se planga si sa isi vada in continuare de ale ei.

Sfatul meu? Evitati genul acesta de persoane. Sunt toxice si o sa va strice imediat dispozitia. Nu le puteti ajuta. Nu le puteti schimba. Nu aveti cum sa schimbati o persoana care nu vrea sa se schimbe, nu aveti cum sa ajutati o persoana care nu vrea sa fie ajutata.

life-is-hard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *