Romanul, credinta si POMANA

Deschid in aceasta “frumoasa” dimineata televizorul si ce sa vada ochii mei negri : “Romanii s-au calcat in picioare …” . Reactia mea : m-a bufnit instant rasul. Nimic nou pe plantatia romaneasca. Mai ramanea o singura intrebare. Pentru ce s-au calcat IAR in picioare ? Pentru o bricheta, o galeata ? Sa nu-mi spui Doamne ca pentru o punga de plastic ! Te rog!

Intr-un final am aflat ca se bateau / calcau in picioare / injurau pentru 2 pesti amarati (“unii chiar si imputiti” citez o batrana care a luptat eroic ca sa puna mana pe ei).

Da dragi cititori , acesti sarmani cetateni din Romania se umileau pentru 2 pesti. Cumva, la auzirea vestii ca se da pomana (au fost anuntati prin telefon) de la un partid (nu s-a mentionat numele), credinciosii si-au pierdut brusc credinta / au uitat brusc de postul PASTELUI si s-au dus sa se inghesuie, sa se injure si sa se calce in picioare.

Culmea ironiei ? Nu toti au apucat sa prinda pestele de coada. Si mai culmea, unii pesti erau expirati sau IMPUTITI (nesimtitii) dupa cum relata o batrana.

Exact asa se intampla si in campaniile electorale ! Ce usor este pentru partide sa adune voturi. Este simplu : romanul inteligent (cel din partid – asa se crede) da ceva de pomana celui cu mai putina inteligenta (romanul de rand) si se preface ca-i pasa.

Cred ca o sa fac si un tutorial despre cum poti sa devii deputat sau senator.

In final am un mare sfat pentru martorii lui Iehova. Daca vreti sa cresteti in numar / sa va cresteti numarul de followers (nu pe twitter ci in cetatile voastre “regale”) trebuie doar sa dati ceva de pomana. Nu mai bruscati lumea pe strada degeaba ! Anuntati-i ca dati lumanari de pomana si veti ramane surprinsi de rezultat !

Ce am invatat de aici ?
– romanul este credincios pana aude de prima pomana : brichete, galeti, pungi, masini de gaurit, zahar, peste
– prin pomana se castiga alegerile
– daca vrei sa-l convingi pe roman sa faca ceva, da-i ceva de pomana
– romanul uita de cei 7 ani de acasa cand vine vorba de pomana
– unii si-ar vinde si mama doar, doar sa prinda pomana

12 Responses to “Romanul, credinta si POMANA”
 1. Mihai Motrescu April 10, 2011
  • Dani April 10, 2011
 2. Mel April 10, 2011
  • Dani April 10, 2011
 3. Bucur April 10, 2011
  • Dani April 10, 2011
 4. Gerhald April 10, 2011
 5. mihaela April 10, 2011
  • Dani April 10, 2011
 6. Reclame Tv April 11, 2011
 7. Boogie April 11, 2011
 8. Val33ntyn April 11, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *