Singura problema a studentilor: a fost interzis fumatul in camin

In 1989, studentii ieseau in strada pentru a lupta impotriva comunismului. In 2016, studentii ies in strada pentru a protesta fata de restrictiile legii antifumat. Vedeti voi, aceasta este singura problema a studentilor din ziua de astazi. Saracii nu pot sa fumeze in camin.

Sincer sa fiu, eu ma bucur daca studentii au reusit in sfirsit sa aiba conditii bune in camine, burse mari, mancare buna si ieftina la cantina sau profesori care nu ii pica la examene pentru ca asa au ei chef. Pe vremea mea era altfel. Bursele erau mici, conditiile de cazare din camine lasau de dorit, iar mancarea de la cantina te facea sa mananci in alta parte. Pentru ca nu se puteau sustine financiar, unii studenti erau obligati sa munceasca pe salarii de nimic si, cumva, sa se descurce cu prezentele, proiectele, examenele pe care le aveau pe cap.

Ca totul sa fie perfect, pe vremea aceea unii dintre noi mai aveau “norocul” de a da peste un profesor care te pica pentru ca asa avea el chef. Uneori te pica pentru ca nu ii placea fata ta, alteori pentru ca nu te-a vazut mereu la cursuri, alteori pentru ca pur si simplu simtea el nevoia sa te mai vada de cateva ori la restante. Vedeti voi, pe atunci unii profesori se plictiseau foarte tare toamna.

Dar ar trebuie sa fim fericiti. Studentii au doar o singura problema in Romania: nu pot sa fumeze in camin. Nu pot decat sa ma bucur de faptul ca educatia pe care o primesc astazi studentii ii ajuta sa gaseasca usor un loc de munca bine platit. Pe vremea mea, majoritatea specializarilor erau inutile si toate firmele iti cereau experienta ca sa te angajeze. Daca aveai cumva norocul de a fi angajat, primeai un salariu de nimic. Evident, nici nu se punea problema de a sta in chirie. Putini isi permiteau luxul asta.

Dar e cazul sa fim fericiti. Toate problemele de acum cativa ani s-au rezolvat. A mai ramas una singura: permiterea fumatului in camine. Avand in vedere ca au rezolvat toate problemele de pana acum, sunt sigur ca stundetii o vor rezolva si pe aceasta. Succes, dragi stundeti!

protestul-studentilor-din-iasi

Sursa imagine: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *