FOCUS SAT TV prezinta “Regele Varsoviei”

Serialul „Regele Varsoviei”(Król, 2020), o poveste cu gangsteri plasata in Varsovia anului 1937, o productie Canal+ Polonia, are premiera in Romania la Focus Sat TV pe 12 Mai, de la ora 22:00. Serialul vorbeste despre setea de putere si cautarea mentinerii acesteia cu orice pret, intr-o vreme cand frecventa ciocnirilor dintre grupurile fasciste si muncitorii socialisti este in crestere, iar o grupare de tip mafiot conduce orasul. Este o fictiune in opt episoade difuzate in zilele de luni si joi, cate doua episoade, de la ora 22:00, despre suisurile si coborasurile mafiei care isi exercita influenta in capitala Poloniei inainte de izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

În 1937 mafia conduce orașul Varșovia sub mana de fier a influentului gangster socialist polonez, Janek “Buddy” Kaplica (Arkadiusz Jakubik). Locotenentul său principal este un boxer evreu, Jakub Szapiro (Michał Żurawski), adorat de femei, invidiat și temut de bărbați. Jakub visează să devină el Regele Varșoviei și intră în jocurile pentru putere elaborând un plan complex. El are parte de complicații personale cu trei femei care îi pot decide soarta: mama copilului său, Emilia (Aleksandra Pisula), fosta iubită Ryfka (Magdalena Boczarska) și Anna (Lena Gora), sora dușmanului său de moarte, care țese propria rețea de intrigi în jurul lui. 

De cealaltă parte a baricadei se află Bronisław Żwirski (Piotr Pacek), liderul naționaliștilor polonezi, care plănuiește o lovitură de stat armată. Împreună cu oficialii și militarii însetați de putere, el urmărește o răsturnare sângeroasă a guvernului pentru instituirea unui nou regim, dar Buddy Kaplica îi stă în cale. El nu este doar regele gangsterilor din Varșovia, ci și un veteran al luptei poloneze pentru independență având o mare influență în cercurile guvernamentale. Când cele două lumi se ciocnesc și loialitățile se schimbă, iar conflictul se poartă pe toate planurile, nu poate exista decât un câștigător. 

Serialul se bazeaza pe romanul cu acelasi titlu al lui Szczepan Twardoch. Jan P. Matuszyński, celebru regizor polonez cu 26 de trofee si 22 de nominalizari in palmares, este responsabil pentru regie, iar scenariul este rezultatul colaborarii dintre Matuszyński si Twardoch. „Regele Varșoviei” a fost premiat cu statueta Eagle 2021 la categoria „Cel mai bun serial de fictiune” in cadrul Polish Film Awards.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *