Person of Interest (2011-2016)

Acum cateva zile vorbeam cu prietenii mei despre faptul ca nu am mai vazut un serial bun de prea mult timp. Nu pot sa spun ca am avut foarte mult timp liber la dispozitie in ultima perioada, dar sunt mai mult ca sigur ca as face o exceptie pentru un serial cu adevarat interesant.

House of Cards si Game of Thrones sunt doua dintre aceste exceptii. Nici nu aveti idee cat de mult astept lansarea de pe 30 Mai a sezonului 5 din seria House of Cards.

Dar avand in vedere ca mai am de asteptat pana atunci, m-am gandit ca ar fi cazul sa caut un serial suficient de interesant incat sa nu ma plictisesc in perioada urmatoare. Si asa ajungem la recomandarea de astazi: Person of Interest (2011-2016).

Povestea este destul de simpla: Dupa atacul de la World Trade Center, Harold Finch, un miliardar/geniu IT a lucrat non-stop la un sistem capabil sa impiedice un nou atac terorist in SUA. Cativa ani mai tarziu, el a reusit sa inventeze o masinarie capabila sa detecteze chiar si cea mai mica urma de amenintare terorista. Numai ca masinaria lui putea sa faca chiar mai mult decat atat.

Pe scurt, sistemul pe care l-a inventat putea sa descopere pana si cea mai mica intentie criminala. Problema? Autoritatile nu au fost deloc interesate de acest lucru. Dorind sa impiedice chiar si aceste crime, considerate neinteresate de autoritati, Harold s-a gandit sa faca ceva in aceasta privinta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *