Spy/Master: primele episoade sunt disponibile pe HBO Max

Începând de astăzi, serialul Spy/Master aduce pe ecrane povestea unui joc de putere captivant. Primele două episoade sunt deja disponibile pe HBO Max. Artista EMAA a compus special o piesă pentru creditele finale ale serialului.

În primul episod al serialului, soarta lui Victor Godeanu pare să fie pecetluită. Prins între paranoia lui Nicolae Ceaușescu și faptul că dușmanul lui, Mircea (Laurențiu Bănescu), e la un pas de a găsi dovezi care ar putea să-l distrugă, alege să facă o mișcare periculoasă. Aflat în Germania într-o misiune diplomatică, el își asumă un risc oferindu-se ca dezertor la americani. Însă omul lui de legătură, Frank Jackson (Parker Sawyers), are mâinile legate – șefii săi de la CIA nu vor să explodeze relațiile diplomatice de pe continent. Astfel, dezertorul trebuie să mai aștepte.

Episodul doi oferă povestea din spatele dezertării:  Mircea aflase despre rețeaua de contrabandă a lui Victor și, înarmat cu poze de la întâlnirea acestuia cu KGB-ul, îl expunea în fața lui Ceaușescu, spunând că e spion pentru KGB. Înapoi în prezent, ne reîntâlnim cu blonda misterioasă din episodul anterior și înțelegem că Ingrid Von Weizendorf (Svenja Jung) este fosta iubită a lui Victor și agent secret Stasi, care îi dă informații tulburătoare. Presiunea crește atunci când Victor e chemat înapoi la București, iar Frank trebuie să fie creativ, altfel își poate pierde marea șansă de a avansa în CIA.

Pe parcursul a șase episoade, Spy/Master va expune povestea unei săptămâni din viața personajului fictiv Victor Godeanu (interpretat de Alec Secăreanu), mâna dreaptă a dictatorului Nicolae Ceaușescu (Claudiu Bleonț) și cel mai apropiat consilier al acestuia. Primele două episoade sunt deja pe HBO Max, iar următoarele vor fi lansate săptămânal, în fiecare vineri.

O parte din distribuția serialului Spy/Master va fi prezentă la East European Comic Con (19-21 mai ROMEXPO). Andreea VasileAna UlaruLaurențiu BănescuAlexandra BobElvira Deatcu și Iulian Postelnicu se vor întâlni cu participanții la eveniment în cadrul panelului dedicat serialului, care va avea și un screening special, sâmbătă, 20 mai, între 18:00 – 19:55 (Main Stage).

EMAA a compus Free Man Falling, o piesă creată special pentru creditele finale ale serialului Spy/Master. EMAA este o artistă Global Records a cărei personalitate complexă se imprimă în fiecare compoziție. Videoclipul melodiei compuse special pentru Spy/Master este disponibil aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *