40 de scoli din mediul rural au acum acces la educatie digitala

In cadrul unui efort comun intre utilizatorii de servicii telecom, Vodafone Romania si Fundatia Vodafone Romania, s-au strans in total 160.000 de euro pentru a sprijini educatia. Astfel, programul “Scoala din valiza” a ajuns in 40 de noi scoli din mediul rural, care vor beneficia acum de resurse pentru educatie in format digital in anul solar 2020/2021.

Fundatia Vodafone Romania a dublat suma stransa din donatii si a finalizat recent procesul de achizitie a 1.200 de tablete. Dispozitivele sunt acum in drum spre elevi din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Brasov, Calarasi, Cluj, Dambovita, Dolj, Galati, Iasi, Mures, Neamt, Timis, Valcea si Vaslui. 

In mai putin de 2 luni de la inceputul campaniei “Impreuna nu lasam nicun elev in urma”, romanii si-au aratat sustinerea, ajutand copiii din mediul rural sa aiba acces egal la educatie, reducand astfel decalajul dintre diferite parti ale tarii si diferite categorii sociale. S-au strans aproape 80.000 de euro din donatiile oamenilor care au inteles ca, impreuna cu Vodafone Romania, Fundatia Vodafone Romania si in acord cu initiativele autoritatilor, pot face o diferenta si pot contribui la asigurarea unor resurse digitale de calitate pentru elevii si profesorii din Romania.

Vodafone Romania s-a alaturat efortului de a ajuta elevii din zonele rurale sa isi continue studiile in anul scolar 20/21 si sa beneficieze de o experienta educationala completa. Compania ofera internet pentru toate scolile din programul „Scoala din valiza”, impreuna cu SIM-uri pentru tabletele donate, cu trafic gratuit de date mobile pentru accesarea platformei www.scoaladinvaliza.ro si a altor platforme educationale, precum www.manual.edu.ro, www.lectii-virtuale.ro, www.profesoronline.ro. Mai mult, elevii si profesorii din reteaua Vodafone au acces gratuit la internet pentru aceste platforme.

Campania “Impreuna nu lasam niciun elev in urma” continua pana pe 15 octombrie 2020, iar donatiile care vor fi stranse vor fi utilizate pentru extinderea programului “Scoala din Valiza” catre mai multi elevi si profesori din zonele rurale ale Romaniei carora le lipsesc mijloacele pentru educatia digitala. Toti utilizatorii serviciilor de telecomunicatii au posibilitatea de a contribui in continuare la aceasta initiativa comuna prin donatii SMS la 8846 sau folosind un card de credit, in timp ce utilizatorii serviciilor Vodafone Romania pot dona, de asemenea, direct din creditul existent in extraoptiunea cartelei prepaid sau direct pe factura lor pentru serviciile mobile. Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *