Ana Ularu, colaborare cu Oigan (Kumm)

Intre premiera serialului Netflix Tribes of Europa si filmarile pentru o noua serie americana, Ana Ularu, invitata de Oigan, muzician veteran al scenei indie din Romania (Kumm, Robin & The Backstabbers, Moon Museum), este vocea celui mai recent single compus si produs de artist, Meteorologie, care face parte de pe viitorul album, Antimaterie, lansat de casa de discuri independenta Underdog Romania.

Piesa va fi lansată joia aceasta pe canalul de YouTube Moon Museum[bit.ly/2NSaDIf], la ora 21:00, printr-un eveniment public YouTube Premiere. Clipul este semnat de artistul vizual si fotograful Alex Galmeanu. Directia artistica ii apartine Ioanei Sisea, coregrafia Anei Ularu, Andreei Novac, iar costumul, Alexandrei Abraham.

Înregistrată în vara anului trecut, Meteorologie este cel de-al șaptelea single de pe albumul Antimaterie, creat de Oigăn. „Un moment în care timpul se oprește, sau cel puțin încetinește foarte tare”, spune Oigăn, care semnează muzica, versurile, chitările acustice, cu sau fără slide. Atunci vezi foarte multe detalii pe care, în fluxul normal al vieții, nu ai avea timp să le observi. „N-ai avea timp să vezi pe cineva, pe geam, care aleargă pe tocuri după un tramvai și, evident, îl pierde.” 

În video-ul imaginat de artistul plastic Ioana Sisea, cea căreia îi aparține direcția artistică, Ana Ularu poartă o rochie, cu un ham – costum semnat de Alexandra Abraham, creat pentru a pune în valoare platoșa de ceramică modelată de Ioana, lucrare plastică pentru promovarea căreia a fost realizată inițial filmarea. O coregrafie despre legătura puternică dintre platoșă și corp, prin dansul Anei, despre relația duală dintre interior și exterior. Costumul devenit o a doua piele, un al doilea piept, „a fost, ca de obicei, un personaj excelent, un partener de dialog, între trup și armură. Alex Gâlmeanu și cu mine ne jucăm cu tot felul de idei, deseori lucrând cu ideea de timp, ritm, muzicalitate, în diverse micro-metraje experimentale, de ani de zile.” – Ana. Machiajul care a conturat, de asemenea, personajul, a fost realizat de Ina Raicu.

Albumul Antimaterie
Lansat sub egida casei de discuri independente Underdog Records, albumul Antimaterie, de pe care face parte Meteorologie, a fost conceput de Oigăn ca fiind o serie de colaborări cu artiști diferiți. Fiecare piesă de pe album reprezintă o invitație de a participa la oramateriei care îi poartă numele, cu vocalul în rol de profesor și călăuză. Până acum, au fost lansate single-urile: Filozofie,alături de George Gâdei (Travka), Matematică, împreună cu Adrian Despot, Limba și literatura Română,în colaborare cu Lucia, Limba Engleză, cu Ami Crișan,Muzică, alături de „Corul Trurururu” (format din Anna & Raluca Crăciun, Ami Crișan, Dorina Constantin, Lucia, Dana Papadima, Dávid Dáné, Csergő Dominic, Dan Georgescu, Mihai Grama, Vladimir Ivanov, Sebastian Marina, Radu Moldovan, Adi Molnar, Oigăn, Vlad Vârtosu) șiDesen, al lui Oigăn.

Piesa, versurile și chitara acustică îi aparțin lui Oigăn. Albumul Antimaterie este prima colaborare muzicală oficială cu Dáne Dávid, fiul lui Oigăn(beat-uri, sintetizatoare, bas) și „a 74-a”, zice Oigăn, cu Dan Georgescu (sintetizatoare,peisaje sonore, mix, master). 

„Antimaterie este un album-poveste, nu în sensul legendarului The Wall, ci un loc în care lucrurile se leagă”, spune Oigăn, autorul albumului. „Întotdeauna am încercat să mă apropii de cei care îmi plac atât ca oameni, cât și ca muzicieni. Stau 100% în spatele tuturor celor cu care am colaborat.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *