Bacauanii sunt asteptati sambata la Marsul bicicletelor

Sambata, 17 mai 2014, grupul de initiativa “Bacauanii vor piste pentru biciclete” si Fundația de Sprijin Comunitar organizeaza Marsul bicicletelor, o activitate inscrisa in calendarul Saptamanii Nationale a Voluntariatului (12-18 mai).

Marsul va incepe la ora 12:00, cand coloana va pleca de la “Ciupercute” (Policlinica Veche) pe traseul Parcul Cancicov – Statuia lui Stefan cel Mare – Parcul Gheraiesti.

Scopul actiunii:
– promovarea beneficiilor mersului pe bicicleta in randul bacauanilor
– de a arata autoritatilor locale ca in municipiul Bacau exista multe persoane care obisnuiesc să pedaleze pana la serviciu sau de agrement si care au nevoie de piste pentru biciclete

Si-au anunțat prezența si susținerea mai multe organizatii non-guvernamentale bacauane: Clubul ciclistic ProBike, Surh The Earth Project (STEP), Consiliul Judetean al Elevilor, LEO Alpha Young&Smart Club, Interact Club, Asociatia Ingenious Drama si Divanul AdBlog.

“Băcăuanii vor piste pentru biciclete” este o inițiativă de lobby și advocacy prin care bicicliștii băcăuani încearcă să convingă Primăria să realizeze piste pentru biciclete în municipiul Bacău. Acestea ar crește siguranța pietonilor și a șoferilor, ar reduce numărul de accidente rutiere, ar încuraja băcăuanii să facă sport și, nu în ultimul rând, ar reduce poluarea. Până în momentul de față, cauza se bucură de suportul a peste 1.400 de susținători pe rețeaua de socializare Facebook.

Mai multe detalii: aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *