Sase sectii de neonatologie vor primi 4,5 mil. de lei pentru modernizare

Fundatia Vodafone Romaniaanunta castigatorii rundei de finantare „Fondul Viata pentru Nou-Nascuti” in valoare de 4,5 milioane de lei, destinati renovarii, modernizarii si dotarii cu echipamente medicale, inclusiv solutii de telemedicina, dar si pregatirii echipelor medicale din compartimentele si sectiile de neonatologie de nivel I si II din spitalele publice din Romania. Cele sase unitati neonatale beneficiare apartin spitalelor judetene si municipale din localitatile Botosani, Caransebes, Craiova, Medias, Slatina si Targu Mures. Implementarea  proiectelor va fi asigurata defundatii si asociatii cu experienta in derularea de  proiecte in zona medicala, care, pe langa finantare vor beneficia din partea Fundatiei Vodafone Romania si de consultanta tehnica pentru lucrari de renovare si consultanta pentru atragerea de fonduri destinate dezvoltarii pe termen lung a unitatilor medicale neonatale din comunitatile dezavantajate.

Proiectele castigatoare sunt:

  • Sansa la viata pentru nou-nascutii din Botosani, Fundatia Salvati Copiii Romania – modernizarea sectiei de neonatologie de nivel II a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani.
  • Servicii medicale optime pentru reabilitarea si dotarea cu aparatura medicala moderna a sectiei de neonatologie a Spitalului Municipal de Urgenta Caransebes, Fundatia Comunitara Banatul Montan – modernizarea compartimentului de neonatologie de nivel Ib a Spitalului Municipal de Urgenta Caransebes.
  • Cresterea calitatii si diversificarea serviciilor medicale prin dotarea Clinicii de Neonatologie a Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova, Asociatia Dincolo de Azi – modernizarea sectiei de neonatologie de nivel II  a Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova.  
  • Bine ai venit pe lume, Asociatia Prompt Maternity & Critical Care – modernizarea compartimentului de neonatologie de nivel Ib a Spitalului Municipal Medias.
  • Prima respiratie, Asociatia Culturala Flower Power – modernizarea sectiei de neonatologie de nivel II  a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina.
  •  Viata pentru Nou-Nascuti Mures, Asociatia Cristi Vasiliu – modernizarea sectiei de neonatologie de nivel II  a Spitalului Clinic Judetean Mures.

„Atunci cand vorbim de interventie medicala in cazul unui nou-nascut, nivelul de dotare cu aparatura medicala a unei sectii de neonatologie poate face diferenta intre viata si moarte. Avem incredere ca aceste proiecte vor contribui pentru a le oferi micutilor grav bolnavi din Romania o sansa la supravietuire. Estimam ca dupa finalizarea proiectelor, in fiecare an, 11.000 de nou-nascuti, dintre care 2.000 cu afectiuni medicale critice, vor avea parte de cele mai bune conditii de ingrijire sau de transfer optim in sectiile si compartimentele de terapie intensiva neonatala si de prematuri de rang superior. Anual, 200 de medici si asistenti medicali vor avea conditii medicale adecvate ingrijirii nou-nascutilor cu diverse afectiuni. Contribuim astfel la combaterea unei statstici sumbre care situeaza Romania in topul mortalitatii infantile in Europa,″ a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

Pentru extinderea procesului de modernizare in cat mai multe unitati medicale neonatale din Romania, unde nevoile sunt complexe si urgente, Fundatia Vodafone Romania, alaturi de ONG-urile partenere, desfasoara o campanie publica de strangere de fonduri. Aceasta initiativa se adreseaza atat cetatenilor, cat si companiilor care pot apela la mai multe mecanisme pentru efectuarea donatiilor (2 euro/luna donati trimitand SMS cu textul RITM la 8845, redirectionarea a 3.5% din impozitul pe venit, respectiv 20% din impozitul pe profit, dar si donatie online in contul proiectului). 

Fundatia Vodafone Romania a investit pana in prezent 16 milioane de lei in construirea si apoi extinderea Sectiei de Terapie Intensiva Neonatala a SpitaluluiMarie Sklodowska Curie″ din Bucuresti si in modernizarea Compartimentului de Terapie Intensiva Neonatala al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Andrei″ din Constanta. Ambele sectii au fost dotate cu aparatura medicala de ultima generatie, inclusiv cu doua solutii de telemedicina pentru monitorizarea de la distanta a pacientilor, transmiterea securizata de imagini si parametri medicali in timp real si organizarea de videoconferinte. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *