Untold si Asociatia Daruiesti Viata au construit primele camere sterile din Transilvania

UNTOLD si Asociatia Daruieste Viata au construit primele doua camere sterile din Cluj-Napoca, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii, pentru a asigura pacientilor tratamentul corespunzator in cazul leucemiilor si a altor tipuri de cancer. Sunt primele camere sterile construite in Cluj-Napoca, intr-o sectie de onco-hematologie. Acestea vor asigura cresterea ratei de supravietuire a copiilor bolnavi de cancer tratati in cadrul Spitalului de Pediatrie II. De altfel sunt singurele camere de acest gen din Transilvania.

UNTOLD și Asociația Dăruiește Viață au dorit să crească șansele de vindecare ale micuților internați la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca,
investind în camere sterile. Valoarea totala a proiectului este de peste 100.000 euro, din care 18.000 de euro au fost banii donați de către fanii festivalului, iar diferența de 82.000 de euro, fiind finanțată de UNTOLD.

Proiectul a presupus recompartimentarea spațiului astfel încât să putem crea un adevărat sistem de camere sterile, care presupune un SAS cu presiune pozitivă, din care se intră în cele două camere sterile care au la rândul lor o presiune pozitivă mai mare decât cea din SAS. Această presiune asigură sterilitatea aerului: în momentul deschiderii ușilor presiunea pozitivă împiedică aerul să intre în SAS sau în camere, astfel că niciun microb nu pătrunde în spațiul în care se află copilul cu imunitate scăzută.

În România, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, în timp ce în țările din vestul Europei, peste 90% supraviețuiesc bolii. Această diferență enormă provine în primul rând din precaritatea condițiilor de spitalizare și tratament, cea mai frecventă cauză de deces la pacienții cu cancer, fiind infecția.

“Le mulțumim fanilor festivalului pentru contribuția pe care au adus-o la
proiectul Dăruiește Viață si UNTOLD de a dota Spitalul Clinic de Urgență din Cluj cu un sistem de camere sterile pentru tratarea copiilor bolnavi de leucemie. Prin donațiile lor au arătat că au puterea de a acționa în interesul comunității, atunci când statul nu are grijă de cetățenii săi. Ei sunt exemplu pentru noi toți!” a declarat Oana Gheorghiu, Vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *