Despre Baile Olanesti
Turismul in tara noastra s-a dezvoltat foarte mult in ultima vreme, odata cu implicarea guvernului prin diverse politici care sa favorizeze cresterea turismului prin promovarea acestuia, prin crearea unei infrastructuri adecvate, prin diverse parteneriate si strategii externe, prin absorbtia de fonduri europene. Astfel, tara noastra s-a bucurat de o crestere insemnata a serviciilor din turism ; in ultimii 10 ani, tot mai multi cetateni straini aleg sa vina la noi in tara, atat pe perioada verii cat si in celelalte anotimpuri, Romania bucurandu-se de iesirea la Marea Neagra, precum si de un relief muntos, astfel incat toate gusturile fiind pe deplin satisfacute.
Situata la 18km NV de Ramnicu Valcea, resedinta judetului, statiunea este strabatuta de valea raului Olanesti, ceea ce determina patrunderea razelor solare de-a lungul intregii zile. Statiunea este situata la o altitudine de 450 de metri. Statiunea Baile Olanesti este una din putinele localitati de la noi din tara care a reusit sa intruneasca intr-un chip armonios numai putin de doi factori naturali de cura si anume factorul climatic si topoclimatic local si factorul hidromineral alcatuit din apele minerale.
Baile Olanesti se numara printre cele mai cunoscute statiuni balneoclimaterice de la noi din tara si ocupa primul loc in ceea ce priveste numarul de izvoare (impresionant de altfel), debitul total zilnic al acestora, dar si in privinta varietatii compozitiei si a concentratiei apelor sale minerale. In statiunea Baile Olanesti se gasesc numai putin de 35 surse hidrominerale, atat ca izvoare naturale, cat si drept rezultat al unor lucrari de foraje si miniere (puturi si galerii).
Un numar de 15 izvoare minerale sunt folosite pentru cura interna si sunt necaptate. Doua izvoare minerale si patru sonde cu apa minerala se folosesc pentru cura externa (balneatie). Turismul in Baile Olanesti a crescut foarte mult in ultimii 5 ani, triplandu-se numarul persoanelor care aleg aceasta statiune ca destinatie de relaxare, indiferent de anotimp. Sunt numeroase si unitatile de cazare din Baile Olanesti, fie ca vorbim de hoteluri, pensiuni si vile, numarul lor a crescut foarte mult. Grupul Tisa ofebra servicii turistice de peste 20 de ani, recuperare, agrement, balneofizioterapie, prin hotel Baile Olanesti, pensiuni si vile.
In statiunea Baile Olanesti oamenii pot veni pentru a se trata de:
– bolile aparatului digestiv si glandelor anexe ( enterocolite cronice, gastrite cronice, sechele ale stomacului operat, ulcerul gastro-duodenal);
– afectiunile digestive (afectiuni inflamatorii cronice ale intestinelor, colicista cronica necalculoasa, dischinezii, litiaze biliare, pancreatite, steatoza hepatica diabetica);
– bolile nutritionale si de metabolism (diabetul zaharat, dislipidemie, guta, hiperuricemiile, obezitatea);
afectiunile cronice ale rinichilor (litiaze renale, pielite, cistite, pielocistite);
– bolile profesionale (intoxicatii cronice cu metale grele: plumb, mercur, arsen);
– afectiunile respiratorii (astm bronsic, bronsita cronica asmatiforma, rinosinuzite cronice alergice netuberculoase);
– afectiunile cardiovasculare;
arteriopatii periferice;