Panourile solare – utilitate sau moft?

Să presupunem că ați reușit să vă ridicați o casă. Mai mult, putem presupune că sunteți iubitori ai planetei și vă doriți cu ardoare protejarea mediului înconjurător. Mai putem presupune că sunteți chibzuiți cu banii, că vă plac investițiile pe termen lung și că sunteți deschiși la noutățile care apar pe piață, indiferent de domeniul din care fac parte.

Punând toate aceste variante cap la cap, concluzionăm că instalarea panourilor solare pentru noua voastră locuință  ar fi o alegere excelentă care și-ar găsi foarte ușor utilitatea.

Panourile solare sunt instrumente care exploateză energia solară pentru a produce energie termică și electrică, fără a avea efecte negative asupra mediului înconjurător. Astfel, panourile solare valorifică o resursă naturală inepuizabilă, transformându-se într-o alternativă tot mai utilizată de către consumatori.

Pe piață, panourile solare se împart în două categorii principale: termice și fotovoltaice. Această clasificare se face în funcție de tipul de energie pe care îl generează. Așadar, dacă vrei o soluție eco prin care să îți încălzești apa menajeră, ai nevoie să montezi panouri solare termice. Dacă îți dorești mai puține cheltuieli cu factura la curent, atunci ai nevoie de panourile solare fotovoltaice.

Cu toate acestea, mai putem vorbi și despre panourile solare de tip hibrid, cele care au capacitatea de a transforma energia de la soare atât în apă caldă, cât și în curent. Dacă acoperișul locuinței tale are însă dimeniuni mari, atunci instalarea acestui tip nu este recomandată. Pe lângă acestea, trebuie să luăm în calcul și costurile ridicate de achiziție în comparație și panourile prezentate anterior.

Dacă vrei însă să descoperi mai multe informații despre fiecare categorie în parte, cei de la Top Panouri Solare ți-au pregătit detaliat toate informațiile de care ai nevoie.

Merită sau nu merită investiția?

Odată instalate, panourile solare vin la pachet cu o serie întreagă de avantaje. Printre ele putem aminti despre scăderea prețurilor de la facturile pentru utilități cu până la 65%, conform datelor statistice furnizate de către echipa Top Panouri Solare.

Mai mult, vorbim despre faptul că panourile solare termice prelungesc durata de viață a sistemului de încălzire existent în locuință, iar cele fotovoltaice sunt autonome vis-a-vis de creșterile de preț ale energiei electrice, ele bazându-se pe energia produsă de soare.

Astfel, odată cu montarea panourilor solare vor exista mai puține investiții și mai mulți bani economisiți. Poți să descoperi și tu mai multe avatanje ale acestor invenții, prezentate detaliat aici.

Problema principală este aceea că panourile solare se încarcă în funcție de intensitatea luminii solare. Dacă este ridicată, atunci lucrurile vor funcționa fără problemele. De vreme ce intensitatea ei scade, atunci volumul de energie nu va mai fi suficient pentru a încălzi apa menajeră sau pentru a face electrocasnicele să funcționeze. De aceea, nu se recomandă debranșarea de la sursele tradiționale de energie.

Analizând lucrurile la rece însă, putem constata cu ușurință faptul că avantajele cântăresc mai mult în lupta directă cu dezavantajele. Cei de la, UK, au adus și ei în atenția publicului o listă cu avantaje și dezavantaje pe care o poți accesa aici.

Multe dintre statele dezvoltate din lume au adoptat această metodă ecologică de producere a energiei, decoperind beneficiile reale pe care panourile solare le au atât față de mediul înconjurător, cât și față de propriul buzunar.  

Spre exemplu, cei de la Adevărul au adus în discuție cea mai nouă lege adoptată de statul California. Astfel, proiectul de lege prevede că orice clădire se va construi începând cu data de 1 ianuarie 2020 va trebui să funcționeze pe bază de energie solară. Iată încă o dovadă că autoritățile din întreaga lume susțin această inițiativă eco!

Cât de greu este să montezi astfel de echipamente eco?

În ceea ce privește montarea panourilor solare, lucrurile sunt cât se poate de simple. Ele pot fi montate pe orice tip de acoperiș, existând însă o singură condiție. Este important și necesar ca acesta să fie înclinat în jurul valorii de 30 de grade. Totodată, în cazul în care acoperișul este plat, poți obține suprafața necesară capabilă să genereze energie cu ajutorul unor suporturi suplimentare.

Este esențial ca panourile să funcționeze la capacitate maximă pentru ca așteptările legate de facturile la energie să fie satisfăcute. Poți să înțelegi mai bine procesul de montare urmărind acest material: 

Dacă ți-am stârnit curiozitatea și interesul pentru a afla mai multe informații despre aceste instrumente ecologice de transformare a energiei solare, atunci cei de la TPS îți pot răspunde la toate întrebările. În plus, vin în întâmpinarea clienților cu oferte gratuite pentru o  planetă mai curată și un viitor mai sigur!

One Response to “Panourile solare – utilitate sau moft?”
  1. Inchirieri masini Otopeni August 25, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *