Adio zile caniculare

Cea mai mare problema a sezonului estival este caldura excesiva. Nu ca as avea vreo problema de genul asta daca as fi la mare, dar cum concediul se ia doar o singura data pe an, in restul zilelor vreau sa ma bucur de confort termic in propria locuinta.

Jobul ma tine destul de mult in fata calculatorului, asadar ma plimb mult cu el prin casa. Problema era ca oriunde ma duceam, era problema cu caldura din atmosfera. Spun era, pentru ca recent mi-am luat inima in dinti si mi-am achizitionat un ventilator de aer, pe care il mut cu mine oriunde.

De cand am facut aceasta investitie, pot spune ca muncesc mai cu drag si spor, deoarece nu ma mai supara caldura. Am ales un astfel de aparat deoarece este practic, usor de transportat si are un consum de doar 32W/h. Partea buna este ca produce un vant suficient de racorire, chiar si in incaperile mai mari.

Inca un aspect demn de mentionat, paletele unui ventilator cu aer sunt perfect calibrate si piciorul stabil garanteaza functionarea silentioasa a acestuia (astfel ma concentrez mai bine pe ceea ce am de facut si mai putin de zgomotul ventilatorului).

De mentionat un lucru important, pentru a nu se produce confuzie: ventilatorul disipa caldura produsa de organism si evapora transpiratia de pe piele, producand astfel senzatia de racorire. Acesta nu scade temperatura camerei, ci doar ajuta la evaporarea umezelii de pe piele. Si pentru ca nu produce efecte decat atunci cand te afli in zona sa de actiune, nu este cazul sa il lasi pornit cand lipsesti de acasa, asa cum ai face in cazul aparatului de aer conditionat.

Odata ce am lamurit aceste aspecte, poti sa te decizi asupra carui aparat te orientezi, in cazul in care te-ai decis sa iti achizitionezi unul, pentru a face mai suportabile zilele caniculare de vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *