Alerg pentru spitalul copiilor

Brasovenii pot contribui la construirea unui spital pentru copii in Bucureşti. Alexandru Zamfir, initiatorul proiectului, si-a propus sa construiasca din donatii un spital de oncologie si hematologie pediatrica. Pentru asta are nevoie de 80.000.000 lei, bani pe care organizatorii vor sa-i stranga in 3 ani. Pare mult la prima vedere. Dar ar insemna ca fiecare roman care traieste in aceasta tara sa doneze 1 leu o data la 9 luni. Sau 4 lei in total.

fapt: în fiecare săptămână în România sunt diagnosticaţi cu cancer şase copii. Doi dintre ei mor în mai puţin de trei ani de la începerea tratamentului. Anual 400 de copii bolnavi de cancer mor. Diagnosticaţi prea târziu, siliţi să întrerupă tratamentele, lipsiţi de mijloace, vă repet: anual 400 de copii mor. România este singura ţară din europa în care registrul cancerului infantil a fost realizat de fundaţii nonguvernamentale, iar registrul pentru boli cronice şi rare este doar o denumire a ceva… inexistent.

fapt: 80 de milioane de lei. Trei ani. Un spital de copii integral construit din fonduri private. Un leu donat la fiecare nouă luni, sau patru lei o dată de la fiecare român care trăieşte în românia. o idee nebunească. Si o asociaţie născută din această idee pe care cinci oraşe din ţară o vor duce pe stradă. pentru că noi credem că această idee este perfect realizabilă, numai că trei ani sunt un lux nepermis. Sursa: Camelia.

Daca vreti si voi sa contribuiti, pe 9 mai, de Ziua Europei, sunteti asteptati pe Aleea Tiberiu Brediceanu din Brasov, la o alergare. Punct de pornire: Bastionul Tesatorilor, chiar langa zona de agrement Olimpia. Adu cu tine cel puțin 1 leu, donatia ta pentru acest proiect. Evident, puteti dona mai mult si chiar ar fi bine sa faceti asta. Copiii bolnavi de cancer au nevoie de ajutorul vostru.

Si orasele Bucuresti, Cluj (ora 9:00 – Parcul Central Simion Barnutiu), Galati (ora 9:00 – Gradina Publica Galati) si Ploiesti (ora 9:00 – Sala Sporturilor Olimpia) participa la alergare/campania de adunare de fonduri.

Site-ul proiectului si mai multe detalii: aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *