Bookfest Brasov 2019

Salonul de Carte Bookfest Brașov va avea loc la Aula Universitatii Transilvania, intre 24 si 27 Octombrie 2019. Timp de patru zile, brasovenii au intrarea libera la Bookfest, pentru intalnirea cu circa 30.000 de carti, care vor avea reduceri spectaculoase, dar si cu unii dintre cei mai renumiti autori ai momentului.

Mircea Cartarescu, Evgheni Vodolazkin, Ioana Nicolaie, Radu Paraschivescu, Denisa Comanescu, Ioana Parvulescu, Cristian Fulas, Maria Manolescu, Alina Pavelescu, Catalin Pavel, Andrei Dósa, Mariana Gorczyka, Adrian Lacatus, Georgeta Moarcas, Petronela Rotar, Anca Zaharia si Mihail Vakulovski sunt doar aâteva dintre personalitatile care vor fi prezente la lansarile si sesiunile de autografe de la Bookfest Brasov.

Alaturi de acestia, cartile prezente la Bookfest acopera toata gama de interes a publicului, de la beletristica si pana la eseistica si carte de psihologie si dezvoltare personala, cu un accent deosebit pe literatura pentru copii, aflata intr-o crestere accentuata in ultimii ani.

Bookfest Brasov va putea fi vizitat între orele 10:00 si 20:00.
Intrarea va fi libera atat in cadrul Salonului de Carte, cat si la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

Evgheni Vodolazkin lansează Brisbane 
Editura Humanitas Fiction a pregătit o întâlnire de gală cu Evgheni Vodolazkin, unul dintre cele mai mari nume ale literaturii ruse contemporane, autor al unor bestseller-uri de renume, precum Laur sau Aviatorul. Aflat în România la invitația Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (www.filtm.ro), Evgheni Vodolazkin va veni sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 13, la Bookfest Brașov, ca să-și lanseze cel mai recent roman, Brisbane, în prezența editorului Denisa Comănescu, a decanului Facultății de Litere Adrian Lăcătuș și a librarului Mihail Vakulovski. Despre cel mai recent roman, ce urmează a fi prezentat la Bookfest Brașov, Evgheni Vodolazkin spune: „Cred că mesajul romanelor mele este acesta: «Nu te lăsa pradă disperării». El se aude şi în Brisbane, în care eroul principal pierde sensul vieţii; dar viaţa e mai cuprinzătoare decât sensul ei

Mircea Cărtărescu vine în premieră la Bookfest Brașov
După un recent încheiat turneu internațional de prezentare a bestseller-ului Solenoid, apărut la editura Humanitas, Mircea Cărtărescu vine pentru prima dată la Bookfest Brașov ca să-și prezinte o carte de o cu totul altă factură: tripticul Melancolia, nostalgică evocare a unei copilării și adolescențe înconjurate de o atmosferă de adâncă reverie. Realistă și onirică în același timp, inconfundabil „cărtăresciană“ și totuși diferită de tot ce-a mai scris autorul, această carte despre singurătate, abandon, dragoste și eroism are toate șansele să devină un reper pentru cititorii de literatură. La lansarea și sesiunea de autografe de sâmbătă, ora 14, sunt invitați, alături de autor, scriitoarea Ioana Pârvulescu și Adrian Lăcătuș.

Avanpremieră din noul volum semnat Radu Paraschivescu
Îndrăgitul scriitor și traducător Radu Paraschivescu este cel care, alături de editura Humanitas, dă startul lansărilor de duminică la Bookfest Brașov, de la ora 13. Radu Paraschivescu vine la Bookfest Brașov în cadrul unui turneu de promovare a noii ediții din romanul Fluturele negru, o poveste fascinantă ce urmăreşte destinul unuia dintre cei mai controversaţi şi admiraţi artiști ai lumii,  Michelangelo Merisi, alias Caravaggio, un roman în culori tari despre glorie şi decădere, despre patimă şi îndoială, despre vină şi iubire.După dialogul dintre Radu Paraschivescu și Adrian Lăcătuș despre romanul Fluturele negru, va urma o avanpremieră din Omul care mută norii. Șapte povestiri, roman care va fi lansat de Radu Paraschivescu și editura Humanitas la Târgul Gaudeamus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.