Campanie de colectare a dozelor din aluminiu in cinci magazine Penny Market din Brasov

Can Pack Recycling, Asociatia Alucro si Penny Market desfasoara pana in luna octombrie 2018 un proiect pilot de colectare a dozelor din aluminiu in cinci magazine Penny Market din Brasov, in cadrul campaniei „Grija de Romania – Reciclează si tu dozele din aluminiu”.

Dozele colectate vor ajunge in centrul de colectare din Bucuresti, urmand a fi sortate, balotate si transportate la fabricile de reciclare din Europa. In Romania, din pacate, nu exista o astfel de fabrica. Dozele reciclate se vor intoarce in tara sub forma de tabla de aluminiu ce urmeaza a fi folosita pentru producere de doze noi la Can Pack Romania, singura fabrica din Romania.

În magazinele Penny Market din judeţul Braşov au fost amplasate aparate dedicate colectării dozelor din aluminiu (Voluntary Take Back Machine – VTBM) care le oferă braşovenilor posibilitatea de a preda dozele din aluminiu şi de a participa la concursuri cu premii pe toată durata campaniei. Aparatele de colectare fac parte din reţeaua Eco Can formată în prezent din 28 de aparate amplasate în mai multe puncte din ţară, centre comerciale sau zone publice.

„Suntem încântaţi să adăugăm pe lista proiectelor noastre sustenabile şi campania „Grijă de România – Reciclează şi tu dozele din aluminiu”. Obiectivul nostru este acela de a crește un model de business prietenos cu mediul înconjurător, aşadar cunoaştem importanţa reciclării dozelor din aluminiu. Am început în judeţul Braşov, însă ne dorim să extindem acest proiect în toate celelalte oraşe unde suntem prezenţi cu un magazin Penny Market” afirmă Daniel Gross, Director General REWE Romania| Penny Market.

Pentru a lua parte la campanie, participantii trebuie sa pastreze dozele din aluminiu folosite si sa le introduca in aparatul de colectare care le permite sa selecteze una din optiunile: voucher premiu instant, bilet pentru tombola lunara sau donatie pentru programul european Every Can Counts dedicat reciclarii dozelor din aluminiu.

Premiile instant constau intr-un bax de 6 doze de bere, suc sau energizant, care se acorda in baza voucherului, daca acesta este castigator. Premiile lunare constau in aparate electrice si electrocasnice si se acorda dupa extragerea lunara la care participă toate biletele eliberate de aparat la optiunea bilet de tombola in luna anterioara extragerii.

Extragerile au loc în data de 16 ale lunii urmatoare. Lista completa a premiilor si extragerilor lunare este disponibia pe site-ul www.reciclaredoze.ro.

Lista magazinelor participante la campanie:
Penny Market Rasnov: Str. Garii Nr. 10
Penny Market Brasov 2: Str. Aluminiului Nr. 6
Penny Market Brasov 3: Str. Spicului, Nr. 7A
Penny Market Brasov 4: Str. Prunului Nr. 3A
Penny Market Sacele: Bd. G. Moroianu, Nr. 63-67

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *