Cauciucurile Schwalbe sunt alegerea profesionistilor!

Magazinul click4sport.ro din Brasov ofera o gama foarte buna de cauciucuri bicicleta, nu numai de la Schwalbe, ci si de la alti producatori precum Impac, un alt nume renumit in aceasta industrie.

Pe click4sport.ro gasesti atat bicicleta si articolele sportive, cat si informatii pretioase despre cum sa iti mentii bicicleta intr-o stare cat mai buna! Insa, inainte de a alege cauciucuri noi pentru bicicleta ta, trebuie sa stii cum sa le clasifici.

In lumea celor care pedaleaza Schwalbe este prestigiul maxim pe care il poti aduce bicicletei tale. In 1973, Ralf Bohle a importat pentru prima data anvelope pentru biciclete din Coreea in Germania. Acestea au fost numite inghititura. La momentul respectiv, Germania a fost cea mai mare si mai importanta piata. Din acest motiv, „inghitirea” a fost tradusa in germana, adica: Schwalbe.

In Coreea, micuta pasare este un semn traditional al norocului. Pentru noi, simbolizeaza faptul ca ciclismul este un mod minunat de a va deplasa: rapid, cu inima usoara, cu incredere, natural si liber.

Este foarte important sa stii sa iti alegi bine cauciucurile atunci cand iesi la pedalat, deoarece unele terenuri se pot dovedi a fi dificile, iar acest lucru poate cauza probleme ciclistului. De exemplu, cei care vor sa admire peisajele din natura Brasovului, chiar si pe timp de iarna, li se recomanda o bicicleta MTB, sau tipul de fat bike.

 Fiecare anvelopa care iese de pe portile fabricii pleaca cu un scop precis : sa ajute bikerii la discipline precum downhill, cross country, trial, freerider, trekking, viteza sau oras. 

De aici, se ramifica in inca trei categorii : normale, folding si tubeless. Cauciucurile normale sunt cele pe care le cunosti, cele clasice. Cauciucurile folding, nu au sarma ca si componenta a talonului, deci le poti impacheta cum iti doresti. La fel ca atunci cand le cumperi : nu primesti o anvelopa rotunda, rigida, ci una compactizata, eventual impachetata intr-o cutie. Avantajul acestor anvelope folding fata de cele clasice este greutatea net inferioara, lipsa sarmei din compozitie scazand grame bune din greutatea totala.

Atunci cand nu folosesc cauciucuri Schwalbe, prefer sa montez cauciucuri Enduro.

Traseele vizate de acest tip de anvelopa sunt de dificultate medie si includ diferite portiuni de traseu: pamant, coborari, pietris. Constructia acestor anvelope este bine echilibrata, astfel incat acestea sa poata fi folosite in conditii variate de traseu. Pot fi folosite, de asemenea si pe asfalt fara probleme. Acest tip de anvelopa este universal si poate folosit pe orice mountain bike. Sunt incluse in aceasta categorie si anvelopele cu dimensiunea de 29” (cele mai mari roti disponibile pentru mountain bike-uri).

Alegerea unei anvelope ideale pentru Enduro sau All Mountain trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii : dimensiune medie 2.20, constructie relativ usoara, sa ofere un raport bun intre grip si rapiditate.

Magaiznul click4sport.ro poate sa recomandate tuturor ce tip de anvelope ai nevoie.

Iar cei care inca nu si-au cumparat prima bicicleta, aceasta este sansa perfecta de a acizitionata o bicicleta mountain bike, ideala pentru orice anotimp, la un pret fara concurenta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.