Cityplex Brasov va transmite unele dintre cele mai asteptate spectacole ale Festivalului National de Teatru

In perioada 23 octombrie – 1 noiembrie 2015, Grand Cinema & More in colaborare cu Cityplex Brasov va aduce Festivalul National de Teatru mai aproape de public. Seria de transmisiuni in direct va debuta pe 23 octombrie, la ora 20:00 cu difuzarea piesei Mein Kampf, productie a Teatrului National Cluj-Napoca, care va deschide Festivalul National de Teatru pe scena Teatrulului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti.

Celebra piesa a lui George Tabori spune povestea lui Shlomo Herzl, un evreu batran vanzator de cărţi care găzduiește în azilul său de noapte un tânăr lipsit de talent, sosit la Viena pentru a studia Arte Frumoase. Tânărul, numit Hitler, este un personaj egocentric, însă pentru Shlomo, nu este decât un om obișnuit. În regia lui Alexandru Dabija și cu o scenografie semnată de Carmencita Brojboiu, „Mein Kampf” este o comedie de neratat care garantează hohote de râs.

Transmisiunile continua vineri, 30 octombrie, ora 19.00 cu piesa de teatru Steaua fara nume de Mihail Sebastian. Pret de 2 ore si 30 de minute, spectatorii sunt invitati sa cunoasca povestea de dragoste dintre Mona si profesorul Miroiu, doua personaje care se intalnesc intamplator intr-o gara de provincie. Sub directia de scena a lui Victor Ioan Frunza si scenografia Adrianei Grand, aceasta comedie romantica se bucura de succes in randurile iubitorilor de teatru si nu numai.

BIZONI. Fabula urbana #2 dupa Pau Miró incheie seria de difuzari in direct a Festivalului National de Teatru. In seara de 1 noiembrie 2015, incepand cu ora 20:00, doritorii sunt invitati sa vizioneze, intr-o punere in scena moderna, istoria unei familii care dispare incet. Cu o distributie formata din actori tineri, regizorul Radu Afrim in colaborare cu scenograful Dragos Buhagiar, creeaza un spectacol emotionant pentru public, care va descoperi arta teatrala intr-o noua forma.

„Este una dintre cel mai importante întâlniri de secol XXI din experienţa mea de teatru. Am găsit aici foarte multă pasiune, generozitate şi preţuire faţă de fenomenul teatral şi cred că, împreună, atât prin difuzarea spectacolelor de teatru în spaţii neconvenţionale, cât şi prin preluarea de către ICR – Institutul Cultural Român a trei dintre producţiile valoroase ale stagiunii 2014 – 2015, aducem un serviciu important Teatrului în sine. Proiectul pe care l-am început anul trecut cu „Rinocerii” la Naţionalul craiovean continuă astăzi, în premieră absolută în ţara noastră, căpătând o dimensiune naţională şi internaţională.” Marina Constantinescu, director artistic și selecționerul Festivalului Național de Teatru.

Biletele pentru transmisiunile in direct ale spectacolelor din cadrul Festivalului National de Teatru pot fi achizitionate de la casa de bilete a cinematografului Cityplex din incinta complexului Eliana Mall – Brasov.

festivalul-national-teatru-brasov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *