Conteaza daca instructorul auto este barbat sau femeie?

In mod normal nu ar trebui sa conteze pe cine alegi ca instructor auto. Totusi, studiile tind sa contrazica acest lucru. Multe persoane sunt de parere ca barbatii conduc mai bine decat femeile, asa ca cercetatorii nu au stat degeaba si au analizat aceste ipoteze. Sunt 10 motive pentru care unul dintre sexe este mai bun ca celalalt la condus masina.

Jennings Motor Group, o franciza mult premiata pentru distributia de masini second hand (dubite, Kia, Ford, Seat, Mazda), a realizat un studiu care te poate ajuta sa alegi cel mai bun instructor auto, dintre o femeie si un barbat.

Conform studiului, 57% dintre soferii barbati au fost implicati intr-un accident, in comparatie cu 44% dintre soferite. Mai mult, 46% dintre soferii barbatii „au mangaiat” cu masina un biciclist sau un pieton, fata de 35% dintre soferite. Se pare ca barbatii care asculta muzica nu se pot concentra prea bine la volan, 5% dintre soferi, mai exact. Si ca dovada ca femeile conduc mai bine ca barbatii, ia ca exemplu englezoaicele: 68% dintre soferite au un istoric „curat”, spre deosebire de barbati, al carui procent este de doar 64%.

Desi Codul rutier spune clar ca nu ai voie sa vorbesti la telefon atunci cand conduci, unul din cinci barbati incalca aceasta regula. Dar nici nu le este rusine cand incalca regulile: 10% dintre barbati recunosc si ca depasesc viteza legala, in timp ce doar 6% dintre femei spun ca fac acest lucru. Ca dovada, studiul arata ca 13% dintre barbati pur si simplu ignora limitele de viteza, in comparatie cu 6% dintre femei. Unui procent de 60% dintre barbati nu ii este rusine nici sa recunoasca faptul ca jignesc alti soferi, pe cand doar 57% dintre femei fac acest lucru.

In anul 2007, procentul femeilor implicate in accidente rutiere era cu 27% mai mic fata de cel al barbatilor. Ar fi fost interesant sa se specifice motivele pentru care barbatii sunt mai predispusi cu 20% fata de femei sa loveasca un animal cu autovehiculul pe care il conduc.

Cu alte cuvinte, daca ai ocazia sa alegi o femeie instructor auto, ai face bine sa iei in considerare ca s-ar putea sa te pregateasca mult mai bine pentru examenul DRPCIV, in comparatie cu un instructor auto barbat. Desigur, nu este litera de lege ca femeile sunt cele mai bune soferite, dar majoritatea lor este, cel putin asa arata studiul realizat de Jennings Motor Group.

 

6 Responses to “Conteaza daca instructorul auto este barbat sau femeie?”
  1. Tainic August 15, 2015
  2. MARINA February 11, 2016
  3. Ionela May 30, 2017
  4. Izabella May 4, 2018
    • Petrut June 23, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *