DEMAIN, cel mai bun documentar al anului, prezentat gratuit la Brasov

Documentarul Demain/Ziua de Mâine, un film produs si regizat de Cyril Dion alături de Mélanie Laurent si recompensat cu Premiul César pentru cel mai bun film documentar, va fi prezentat publicului din Brasov pe 10 noiembrie, incepand cu ora 18.00, la Centrul Cultural Reduta (Str. Apollonia Hirscher).

Accesul in sala de proiectie este liber, pe baza unei confirmari prealabile la adresa office@imagefactory.ro.

Pentru finanțarea filmului, producătorii au lansat o campanie pe platforma de crowdfunding KissKiss BankBank. Deși inițial și-au propus un obiectiv de 200.000 de euro în două luni, i-au strâns în… două zile! Iar după două luni aveau aproape 450.000 euro. Acesta este recordul mondial într-o strângere de fonduri pe o platforma de tip crowdfunding pentru un documentar. Aproape o treime dintre donatori au cerut ca, în schimbul donaţiei lor, să fie plantaţi copaci.

„România face parte din rândul țărilor în care inițiativele individuale, deși multe, trec neobservate. Avem tendința de a ne concentra mai mult pe dezastre în loc să prezentăm soluții. Din acest motiv, DEMAIN a pornit o mișcare prin care arată întregii lumi că peste tot există soluții. Prin aceste proiecții, încurajăm publicul din România să ne spună povestea lor sau să îi inspirăm prin exemplele prezentate în documentar” declară Nicoleta Talpeș, Managing Director, Media Image Factory.

demain-ziua-de-maine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *