Depunerea dosarelor pentru ajutorul de incalzire
Ce conditii trebuie sa indepliniti:
– pentru consumatorii care isi incalzesc locuinta cu energia termica de la sistemul centralizat – venitul net mediu lunar pe membru de familie trebuie sa fie de pana la 786 lei in cazul familiilor si 1082 lei in cazul persoanelor singure
– pentru consumatorii care isi incalzesc locuinta cu centrala termica – venitul net mediu lunar pe membru de familie trebuie sa fie de pana la 615 lei
– pentru consumatorii care isi incalzesc locuinta cu energie electrica – venitul net mediu lunar pe membru de familie trebuie sa fie de pana la 615 lei
Acte necesare in vederea obtinerii ajutorului pentru incalzirea locuintei: aici.
La Brasov:
Formularele reprezentând cererea şi declaraţia pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei sunt puse la dispoziţia solicitanţilor de către furnizorul de energie termică în sistem centralizat (prin intermediul asociaţiilor de proprietari) pentru beneficiarii care utilizează energie termică în sistem centralizat.
Pentru cei care utilizează gaze naturale /energie electrică / combustibili solizi sau petrolieri, formularele se pot ridica de la sediul Direcţiei de Servicii Sociale, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 23, Bl. C 7, et.2, cam.203, începând cu data de 22.10.2013. De asemenea se pot descărca şi de pe adresa: www.brasovcity.ro.
Cererile însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de către membrii acesteia se vor depune începând cu data de 28.10.2013 la sediul Direcţiei de Servicii Sociale (Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 23, bl. C7, etaj IV, cam.403) şi la sediul SC Tetkron SRL (fostul sediu CET- casierie) din Str. Parcul Mic nr. 23-25, conform următorului program cu publicul: luni – vineri: 08.30-18,00.
Pentru beneficiarii care utilizează energie electrică/combustibili solizi sau petrolieri, cererile însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de către membrii acesteia se vor depune doar la sediul Direcţiei de Servicii Sociale (Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 23, bl. C7, etaj IV, cam.403).
CERERILE SE DEPUN PERSONAL DE CĂTRE TITULARI (SAU UNUL DIN MEMBRII MAJORI AI FAMILIEI) DIRECT LA SEDIILE MENŢIONATE MAI SUS SAU LA ASOCIAŢIILE DE PROPRIETARI/CHIRIAŞI.
Cuantumul ajutorului este:
a) pentru persoanele care utilizează gaze naturale pentru încălzirea locuinţei: în sumă fixă, în raport cu venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure şi reprezintă sume lunare cuprinse între 262 lei şi 20 lei, dar nu mai mult decât valoarea facturii individuale sau, după caz, a cheltuielilor efectiv repartizate pentru cantitatea de gaze naturale folosită (pentru cei care folosesc gaze naturale în regim de asociaţie);
b) pentru persoanele care utilizează energie electrică pentru încălzirea locuinţei: în sumă fixă, în raport cu venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure şi reprezintă sume lunare cuprinse între 240 lei şi 48 lei, dar nu mai mult decât valoarea facturii individuale ;
c) pentru persoanele care utilizează energie termică în sistem centralizat pentru încălzirea locuinţei: prin compensarea procentuală, între 90% şi 5%, a valorii efective a facturii la energie termică în raport cu venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, dar nu mai mult decât valoarea ajutorului maxim lunar stabilit prin dispoziţie a primarului.
Pentru persoanele singure ale căror venituri se situează între 786,10 lei – 1082, compensarea procentuală este de 10%.
Pentru persoanele singure ale căror venituri se situează între 155 lei -786 lei, compensarea procentuală este mai mare cu 10% faţă de proporţiile stabilite pentru familie.
Pentru familiile şi persoanele singure, beneficiare ale ajutorului social stabilit potrivit prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, compensarea procentuală se acordă în proporţie de 100%.
d) pentru persoanele care utilizează lemne, cărbuni, combustibili petrolieri: în sumă fixă, în raport cu venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure şi reprezintă sume lunare cuprinse între 54 lei şi 16 lei.
Sursa: aici.