Dino Parc Râșnov a depășit 3 milioane de vizitatori

Dino Parc Râșnov a depășit pragul de 3 milioane de vizitatori în 8 ani de activitate. Doar de la începutul anului și până acum, aproximativ 142.000 de vizitatori pasionați de paleontologie au ajuns la Dino Parc Râșnov. De la deschiderea din iunie 2015 și până în prezent, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și-a dublat suprafața, ajungând la 4 hectare și peste 120 de dinozauri atestați științific și reproduși în mărime naturală. 

Totodată, 2023 reprezintă și primul an în care Dino Parc Râșnov a semnat un parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, în care toți școlarii și preșcolarii au putut vizita în mod gratuit parcul cu dinozauri, în cadrul excursiilor organizate de cadrele didactice pentru Școala Altfel și Săptămâna Verde. Acest parteneriat s-a extins și a cuprins toate unitățile școlare din țară, astfel că, aproape 50.000 de elevi au făcut cunoștință cu cei 120 de dinozauri în mărime naturală de la Râșnov, precum și cu peste 10 specii diferite de arbori și arbuști ce trăiesc în pădurea care găzduiește parcul.

„Ne dorim ca Dino Parc Râșnov să devină un partener strategic, pe termen lung, în educația noilor generații. Având acest obiectiv, punem constant la dispoziția cadrelor didactice, dar și a familiilor ce ne vizitează alături de cei mici, un întreg univers preistoric, construit cu grijă și pasiune, alături de cei mai mari specialiști din domeniu, după cele mai recente descoperiri științifice. Dino Parc Râșnov este un muzeu în aer liber, unde copiii pot explora în voie natura și vor învăța cele mai importante lucruri despre apariția și evoluția vieții pe această planetă”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râșnov.

Noi investiții sunt realizate constant la Dino Parc Râșnov, atât din fonduri proprii, cât și prin intermediul fondurilor europene. Printre noutățile vizate anul acesta se numără dezvoltarea unei aplicații de realitate augmentată, introducerea unor noi activități pentru petrecerea timpului în familie și organizarea mai multor evenimente și spectacole de interes pentru toată familia.

În ultimii ani, Dino Parc Râșnov a devenit una dintre cele mai apreciate locații turistice, ajungând, astfel, în top 50 destinații pentru copii și familii din Europa, în top 10 cele mai vizitate locuri din România pe Google Maps, iar cel mai recent titlu primit este cel de „Destinația Anului 2023” la categoria Parcuri de distracție și aventură, din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *