Dino Parc Râșnov concurează pentru Destinația Anului 2023

În perioada 21 martie – 7 aprilie 2023, toți cei care au vizitat Dino Parc Râșnov și doresc să susțină cel mai mare parc cu dinozauri din S-E Europei o pot face cu un vot pe website-ul destinatiaanului.ro, la categoria Parcuri de distracție și aventură.

Anul acesta, nominalizările acoperă nouă categorii de destinații turistice, printre care și cea a Parcurilor de distracție și aventură, acolo unde candidează și Dino Parc Râșnov. Cei care doresc să voteze parcul cu dinozauri din Râșnov, trebuie să știe că este nevoie de minim 3 voturi, la trei categorii diferite, pentru ca acestea să fie validate.

Principalele motive pentru care Dino Parc Râșnov poate atrage voturile românilor:

1. este cel mai mare parc cu dinozauri din România, dar și din S-E Europei, cu peste 120 de exemplare realizate în mărime naturală;

2. parcul tematic de la Râșnov este cunoscut drept o bornă turistică și educativă, reușind să atragă anual peste 450.000 de turiști în zona Râșnov și contribuind la promovarea turistică;

3. este un adevărat muzeu în aer liber, toate exponatele și expozițiile din parc fiind atestate științific și realizate în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea București, Institutul Geologic Român, Muzeul Național Secuiesc, Muzeul Județean de Istorie Brașov și parteneri privați autohtoni și internaționali;

4. a reconstituit în premieră cel mai mare animal zburător din lume, descoperit pe teritoriul României, Hatzegopteryx thambema.

Într-un comunicat emis recent, Dino Parc a anunțat că oferă acces gratuit elevilor din țară care vin în vizită în cadrul programelor educaționale Săptămâna Școala Altfel și Săptămâna Verde.

Competiția Destinația Anului se află la a treia ediție și are ca obiectiv susținerea destinațiior turistice din România ca branduri puternice în industria turistică. 

66 de destinații turistice din România s-au înscris anul acesta pentru titlul de Destinația Anului, în cele 9 categorii de concurs, iar una singură va ieși câștigătoare în fiecare categorie. 

În competiție mai sunt înscrise Castelul Bran (categoria Atracții cultural-educative), Teleferic Grand Hotel (categoria Resort-uri), precum și municipiul Brașov (categoria Orașe care inspiră).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *