Doneaza sange si mergi la UNTOLD sau Neversea

Organizatorii festivalurilor UNTOLD si Neversea continua si in acest an Campania Blood Network, cea mai lunga campanie de donare de sange din tara.

Chiar daca cele doua festivaluri si-au amanat editiile din acest an, organizatorii au decis sa continue aceasta campanie intr-un an dificil in care spitalele au nevoie disperată de sange. Donarea a scazut dramatic in ultimele luni, asa ca organizatorii UNTOLD si Neversea fac apel la fani sa vina doneze sange si sa salveze vieti. 

Campania Blood Network, ajunsă la cea de-a șasea ediție, se desfășoară în acest an între 8 august și 13 septembrie în toate centrele de transfuzii din țară. Cei care donează sânge în timpul săptămânii, de luni pana vineri, în toate centrele fixe din țară primesc un voucher valoric pentru achiziționarea unui abonament la UNTOLD 2021, în valoare de 10 euro sau în valoare de 20 de euro, pentru achiziționarea unui abonament la Neversea 2021.

Din motive de siguranță pentru cei care donează sânge, organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea împreună cu autoritățile medicale au decis ca în acest an caravana mobilă să se mute din spațiul public în centrele de transfuzii pe timpul week-end-ului, când în mod obișnuit era închis. Astfel, caravana mobilă va fi prezentă în 10 orașe timp de 10 week-enduri. Cei care vor veni să doneze sânge în cele 10 centre fixe din țară, în zilele de week-end, și se vor înscrie în rețeaua ,,Și eu Donez” vor primi, la alegere, un bilet de o zi la UNTOLD sau Neversea 2021.

În plus, donatorii din cadrul caravanei vor primi din partea Kaufland România câte un voucher de cumpărături de 100 de lei, valabil în orice magazin din țară.

In acest an, cele 10 orase in care se va desfasura caravana mobila sunt: Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara, Oradea, Targu-Mures, Brasov, Ploiesti, Sibiu, Iasi si Craiova. Pentru ca exista o cerere foarte mare de sange in Capitala, caravana mobilă va putea fi gasita in doua weekenduri, unul in luna August si celalalt in luna Septembrie, conform programului de mai jos. 

Campania este valabila intre 8 August si 13 Septembrie, iar centrele de transfuzii care vor fi deschise si in week-end sunt:  

 • Cluj-Napoca – 8, 9 august
 • Bucuresti – 15, 16 august
 • Timisoara – 22, 23 august
 • Craiova – 22, 23 august
 • Oradea – 29, 30 august
 • Targu Mures –  29, 30 august
 • Brasov – 5, 6 septembrie
 • Ploiesti – 5, 6 septembrie
 • Sibiu – 12, 13 septembrie
 • Iasi – 12, 13 septembrie
 • Bucuresti- 12,13 septembrie

Donarea de sange in cadrul caravanei mobile se face doar prin programare telefonica, la numarul de telefon 0730.073.940, de luni pana vineri, intre 9:00 si 16:00. 

Programarile pentru week-end se fac astfel:

 • Între 6 și 7 august, programare pentru donare sânge la Centrul de transfuzii Cluj Napoca din zilele de 8 și 9 august.
 • Între 11-14 august, programare pentru donare sânge la Centrul de transfuzii București din zilele de 15 și 16 august.
 • Între 18-21 august, programare pentru donare sânge la Centrul de transfuzii Timișoara și Craiova din zilele de 22 și 23 august.
 • Între 25-28 august, programare pentru donare sânge la Centrul de transfuzii Oradea și Târgu Mureș din zilele de 29 și 30 august.
 • Între 1- 4 septembrie, programare pentru donare sânge la Centrul de transfuzii Brașov si Ploiești din zilele de 5 și 6 septembrie.
 • Între 8 -11 septembrie, programare pentru donare sânge la Centrul de transfuzii Sibiu, Iași și București din zilele de 12 și 13 septembrie.

În funcție de festivalul la care vor să ajungă, fanii care donează sânge trebuie să acceseze site-ul untold.com sau neversea.com, secțiunea Blood Network și să completeze formularul solicitat, însoțit de o fotografie cu adeverința de donator. Donatorii din weekend vor primi un bilet de o zi la festival, iar cei care au donat în timpul săptămânii vor primi un cod, pe adresa de e-mail, cu care vor putea achiziționa un abonament la UNTOLD sau Neversea 2021 la preț special.

În 2019, peste 6.000 de persoane au donat sânge, în campania Blood Network, care s-a desfășurat în 9 orașe din țară. 4.359 de donatori au mers la centrele de transfuzii, iar 1.866 la caravana Blood Network.

No Responses to “Doneaza sange si mergi la UNTOLD sau Neversea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *