Femme Végétale. – 2 performance-uri ce explorează relația dintre corp și spațiul înconjurător, pe 9 și pe 15 octombrie

Primul dintre cele trei performance-uri stradale adresate publicului larg din cadrul explorării artistice Femme Monumentale. Femme Végétale., în care artistele implicate generează noi abordări și reprezentări ale femininului a avut loc pe 28 septembrie în Brașov. Performance-urile fac parte din proiectul de susținere, exprimare și angrenare socială creat și implementat exclusiv de artiste, în perioada august – octombrie 2022, în Brașov, iar următoarele două au loc pe 9 octombrie la apeductul Christian Kertsch, lângă izvorul de sub Tâmpa, și pe 15 octombrie, cu un traseu performativ către poiana dinspre Șaua Tâmpei, pentru care se fac înscrieri la contact@femmedigitale.ro.

Femme végétale, performance-ul de pe 9 octombrie, propune o călătorie vizuală, sonoră și emoțională în natura orașului și este o invitație la a coborî din minte în trup și din trup cât mai aproape de pământ, de Mama Pământ iar dansul, muzica și poezia se întâlnesc pentru a celebra natura feminină. Evenimentul va avea loc de la ora 17:00, la apeductul Christian Kertsch, lângă izvorul de sub Tâmpa și le aduce la un loc pe Oana Băluță, Ana Drăgan, Anamaria Guguian, Virginia Negru, Alexa Papa și Zeyla Tomlyn.

Iar pe 15 octombrie, de la 14:00, Anamaria Guguian, Oana Băluță, Negru Virginia și Ana Drăgan pregătesc un traseu performativ și senzorial unde granița dintre om și natură devine din ce în ce mai puțin vizibilă într-un performance experiențial în care publicul este invitat să simtă și să creeze alături de performeri inspirați de natură.

Natura are un efect profund terapeutic asupra sistemului nervos dar și asupra potențialului și inspirației artistice. Spațiul în care sunt invitați participanții este poate cel mai emblematic simbol al Brașovului. Performance-urile durează aproximativ o oră, iar participarea este gratuită. Pentru performance-ul din 15 octombrie participarea se face pe bază de înscriere via mail contact@femmedigitale.ro.

Următoarele ateliere deschise publicului sunt:

13 octombrie, ora 18:45 – Negru Virginia – Către centrul pământului și înapoi. Pentru forțe noi // Practici de dans, relaxare și mișcări contemporane @ Casa Armatei

14 octombrie, ora 18:00 – Oana Băluță – Dansul, efectiv! – Mișcare liberă pentru adolescente @ NUC, Lacea 4 

Înscrierile pentru ateliere se fac la contact@femmedigitale.ro iar parte din proiect este și platforma multimedia digitală femmedigitale.ro – menită să susțină și să promoveze artistele care locuiesc în Brașov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *