Hospice, aplicatia implementata in Brasov
InnovX-BCR a sustinut cu 20.000 euro sase aplicatii pentru digitalizarea Romaniei, castigatoare la Challenge Accepted Hackathon, organizat de Scoala Informala de IT.
Cele sase aplicatii au primit 20.000 euro in ultimii doi ani de la InnovX-BCR, la cele mai recente doua editii ale Challenge Accepted Hackathon, unde sute de specialisti IT au codat pentru o Romanie digitala.
Romania se situează pe ultimul loc in UE în ceea ce priveste serviciile publice digitale, conform ultimelor trei rapoarte anuale lansate de Comisia Europeana. Pornind de la aceasta realitate, pentru a digitaliza Romania, si-au unit fortele peste 100 de pasionati de IT, 30 de mentori si 40 de parteneri in cadrul maratonului de codare „Challenge Accepted PaperHack”, organizat de Scoala informala de IT in luna iunie a acestui an si sustinut de InnovX-BCR. Solutiile create de acestia sunt:
- Hospice (implementat in Brasov) – platforma de cursuri de ingrijire paliativa online. Este o platforma de management a cursurilor, ce presupune integrarea gratuita si digitalizarea proceselor de inscriere, calificare, monitorizare, emitere a diplomelor si accesul cursantilor la materialele de curs, participarea acestora la sesiunile online, posibilitatea sustinerii examenelor de verificare a cunostintelor dobandite.
- ABCDar (implementat in Iasi) – Abecedar digital pentru elevii cu cerinte educationale speciale. Aplicatia prezinta o pagina web cu lectii pentru copii, unde acestia pot scrie literele din alfabet si pot apasa pe anumite imagini pentru a vedea scrierea literelor, dar si pronuntia acestora.
- VIRO – Aplicație care permite utilizatorilor sa identifice obiectivele turistice specifice unui anumit loc. Este o solutie software prin care ghizii locali pot crea trasee, in cadrul carora pot sa adauge si sa prezinte locatii cunoscute, atat prin intermediul scrisului, a pozelor, cat si pe cale auditiva.
- Ranger Helper (implementat in Cluj) – Instrument software prin care se pot gestiona eficient abonamentele de vanatoare si permisele de pescuit. Aplicația ofera, in primul rand, un sistem de informare actualizat a Regulamentelor de Pescuit ale Romsilva catre pescarii amatori, autorizandu-le accesul la abonamente, exclusiv in urma feedbackului primit de la pescari.
- City Inventory, Harta obiectivelor de patrimoniu (implementat in Timișoara) – Solutie software care ajuta la gestiunea obiectivelor de patrimoniu. Aplicatia const in crearea unor pagini cu harti interactive care sa permita vizualizarea si administrarea obiectivelor de patrimoniu. In prima etapa, aplicatia va deservi Consiliul Judetean Timisoara.
- Risk Alert (implementat in Salaj) – Aplicatie pentru gestionarea eficienta (in cadrul sectiilor UPU) a bolnavilor ce sufera de boli rare. Risk Alert este o aplicatie ce faciliteaza interactiunea dintre medicul urgentist si pacient, prin stocarea informatiilor de tipul descrierii bolii sau bolilor rare de care sufera pacientul, dar si comportamentul pacientului in raport cu sectiile UPU (frecventa, gravitate etc). Acestea permit tratarea si izolarea corespunzatoare a bolnavilor cu boli rare, imbunatatind semnificativ sansele lor la viata.
„Pentru ca ecosistemul de start-up-uri de tehnologie să-și atingă potențialul maxim este nevoie de un catalizator, așa cum este munca echipei de la Școala Informală de IT de a stimula educația în tehnologie la firul ierbii. Crearea de soluții inteligente pentru sectorul public este ce mai mare oportunitate pe care o avem în prezent și sperăm că tot mai multe idei rezultate din aceste hackathoane să devină soluții reale Create și Gândite în România, să se transforme în start-up-uri și să scaleze la nivel regional și național”, a spus Ionuț Stanimir, Director de Marketing & Comunicare BCR.