MALMKROG de Cristi Puiu va putea fi vazut la Brasov

Produs de Mandragora si distribuit in Romania de Iadasarecasa, MALMKROG de Cristi Puiu va putea fi vazut intr-o proiectie speciala la Brasov, programata pentru 6 noiembrie, ora 19:00, la Centrul Cultural Reduta.

Pret bilet: 25 lei (pret intreg) / 10 lei (bilet elevi/studenti/pensionari).
Bilete pe: https://eventbook.ro/film/bilete-malmkrog?hall=centrul-cultural-reduta-brasov

E sfârșit de decembrie, iar la conacul familiei Apafi, trecut demult în proprietatea unor nobili înrudiți cu familia Rurikovici, câțiva aristocrați s-au întâlnit pentru a petrece Crăciunul împreună. Sunt cinci la numar, și fiecare pare să aparțină unei alte lumi. Olga, cea mai tânară dintre ei, se ocupă cu editarea de cărți religioase; Nikolai, logodnicul Olgăi, e filosof; Ingrida este soția generalului Andrei Nikolaevici Shatilov; Edouard este un politican în ascensiune; Madelaine este o celebră pianistă.

Undeva, într-unul dintre dormitoare, ultimul descendent al familii Apafi – bătrân, orb și obligat să stea la pat din pricina unei paralizii – se află sub îngrijirea unei sore medicale.

Imediat după micul-dejun, cei cinci se întorc la obisnuita lor partidă de whist și la veșnicile discuții, care îi sunt asociate în mod tradițional. De-această dată, însă, controversa pe care o stârnește titulatura de “armată întru-Hristos” nu pare să conducă la un consens oarecare, ba dimpotrivă, ia proporții, se ramifică, deschizând noi și noi teme, continuându-se în timpul prânzului și intrând în impas la ora ceaiului.

Nimic din ceea ce se întâmplă în acest Ajun de Crăciun nu pare să conțină semnele cataclismului. E sfârșit de decembrie, și un demon neștiut pare a fi pus stăpânire pe lume.

Dupa un parcurs international remarcabil care a inceput in 2020 la Berlinale – unde a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun Regizor in cadrul sectiunii Encounters a festivalului si a continuat cu premiera franceza urmata de multiple aprecieri din partea criticii de specialitate, MALMKROG a fost prezentat in cadrul Selectiei Oficiale la New York Film Festival, Moscova IFF sau la Sarajevo, dar si in cele mai importante festivaluri din tara: TIFF, Les Films de Cannes à Bucarest sau Anonimul IFF. Din 1 octombrie cel mai recent și ambițios proiect al cunoscutului regizor roman, Cristi Puiu, va putea fi vazut de publicul larg in cinematografele din toata tara.

Din distributie fac parte actorii: Frederic Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot, István Téglás, Edith Alibec, Sorin Dobrin, Judith State. Scenariul, o adaptare a textului ‚Trois entretiens’ de Vladimir Solovyov, este semnat de Cristi Puiu, imaginea de Tudor Vladimir Panduru RSC, iar producatorul filmului este Anca Puiu.

No Responses to “MALMKROG de Cristi Puiu va putea fi vazut la Brasov”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *