„My Fair Lady” la Opera Brasov

Sâmbătă, 12 iunie 2021, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, așteptăm să vizionați cel mai iubit musical din toate timpurile: „My Fair Lady” de Frederick Loewe.

Inspirat după piesa „Pygmalion” a dramaturgului englez George Bernard Shaw, „My Fair Lady” a încântat generaţii de la premiera ce a avut loc la New York, pe Broadway, în anul 1956, fiind numit „musicalul perfect”. Premiera londoneză a avut loc doi ani mai târziu, succesul fiind încununat de filmul american creat de regizorul George Cukor, în anul 1964, ce i-a avut în distribuţie pe Rex Harrison şi Audrey Hepburn, ecranizare ce a câștigat nu mai puțin de opt premii Oscar. 

Pygmalion este numele unui artist mitic grec despre care se spune că a sculptat o femeie ideală – doar pentru a se îndrăgosti de statuie. În mod similar, personajul principal din „Pygmalion”-ul lui Shaw – profesorul de fonetică Henry Higgins – încearcă să „sculpteze” o fată muncitoare din clasa inferioară, Eliza Doolittle, transformând-o într-o doamnă cultă din înalta societate britanică. Melodiile memorabile, comicul de situații, personajele bine conturate sunt doar câteva dintre atracțiile acestui musical de neratat! 

Distribuția: 

Eliza Doolittle – Corina Klein 
Henry Higgins – Liviu Iftene (debut) 
Colonel Hugh Pickering – Lorand Cristian 
Alfred P. Doolittle – Dan Popescu 
Freddy Eynsford-Hill – Emil Dumbravă (debut)
D-na Higgins – Asineta Răducan 
D-na Pearce – Cristina Roșu (debut)
D-na Hopkins – Andromeda Nemeș 
D-na Eynsford –Hill – Ibolya Kosa 
Zoltan Karpathy – Cristian Dicu 
Cârciumarul – Florin Grama 
Majordomul – Ionuț Tașcă

Soliști balet: Melania Condoiu, Claudiu Dane

Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică poartă semnătura Andei Tabacaru. Scenografia: Celia Rizescu, Șerban Iuca. Coregrafia: Mihai Mândruțiu, Dorin Coșeriu. Dirijor Cor: Dragoș-Mihai Cohal. Mișcarea scenică și asistent regie: Iulia Coșeriu. Regie scenă: Silvia Papadopoulos

Preț bilete: 30 lei – Categorie: Acces general

Biletele pentru spectacolul cu musical-ul „My Fair Lady” de Fr. Loewe se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). 

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2020 – 2021, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

La evenimentele Operei Brașov, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea de 1,5 m între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

Evenimente desfăşurate cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *