Noi cuiburi cu oua de dinozaur descoperite pe teritoriul Romaniei

O noua descoperire paleontologica aduce Romania in atentia pasionatilor de dinozauri din intreaga lume! Cele mai noi cuiburi de oua de dinozaur au fost descoperite la Livezi si Boita, in zona Tara Hategului. Cercetarile au început in urma cu trei ani, iar de atunci se afla in procesul de restaurare desfasurat de echipele de studenti ai Universitatii din Bucuresti, conduse de Conf. Zoltan Csiki-Sava si Lect. Stefan Vasile cu sustinerea si implicarea  Dino Parc Rasnov.

Conform cercetarilor, ouale din cuiburile descoperite provin, cel mai probabil, de la „dinozaurul cu cioc de rata” Telmatosaurus Transsylvanicus, o specie de dinozaur erbivor ce a trait in zona Transilvaniei cu aproximativ 66-70 de milioane de ani in urma.

Pentru a marca aceste noi descoperiri paleontologice, incepand cu 15 august, la Dino Parc Rasnov se va lansa o expozitie de cuiburi reale de oua de dinozaur si machete reconstituite ale cuiburilor cu pui de dinozaur. Exponatele din cadrul vernisajului au fost descoperite si curatoriate intre 2015 si 2018, in localitatile Livezi si Boita, de aceeasi echipa mentionata mai sus.

„Am hotărât să susținem cercetările din domeniu încă de la începutul colaborării cu Prof. Dan Grigorescu de la Universitatea din București, autor al unor importante descoperiri și studii pentru țara noastră, pentru comunitatea paleontologică, dar și pentru vizitatorii Dino Parc Râșnov, pe care ne dorim să-i surprindem în permanență cu noutăți. Fiecare exponat de la Dino Parc vine și cu o atestare științifică, astfel, vizitatorii noștri pot învăța lucruri interesante și inedite din istoria dinozaurilor,” a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râșnov. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.