Opera Brasov – Seara speciala, dedicata muzicii maghiare

Miercuri, 17 noiembrie 2021, de la ora 11.00, în Sala de Balet a Operei Brașov, copiii sunt invitați la o Lecție de Balet. Programul este adresat copiilor de vârstă şcolară și cuprinde o oră de studiu de balet – special construită pentru a promova baletul în rândul celor mici – cu tehnici de balet clasic şi contemporan, cu secvenţe coregrafice, dar şi cu variaţiuni din spectacolele de balet. 

Își dau concursul soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov. Prezintă Lorand Cristian, solist al Operei Brașov. 
Preț bilete: 15 lei

Tot miercuri, 17 noiembrie 2021, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, are loc un nou eveniment muzical sub genericul Recitalului de la ora 5. Vor participa soliștii: Aurelia Florian – soprană, Mădălina Bourceanu – soprană, Maria Catrina – soprană, Valentina Mărgăraș – soprană, Corina Klein – soprană și Dan Popescu – bas, La pian îi va acompania Sena Ducariu. În program, veți putea asculta creații diverse stilistic din repertoriul universal: E. Grieg – „Solveig’s Lied” din suita „Peer Gynt”, A. Vivaldi – „Sposa son disprezzata”, „Gelido in ogni vena”, G. Puccini – „Sogno d’or”, „Sole e amore”, Ch. Gounod – „Le veau d’or” din opera „Faust”, G. Verdi – „Oh, chi piangi” din opera „Nabucco”, dar și „When I Fall in Love” – V. Young sau „Try to Rememeber” de H. Schmidt. 

Preț bilete: 6 lei – adulți, 4 lei – pensionari și 1,5 lei – elevi, studenți. Acestea se pot procura de la sediul Muzeului „Casa Mureșenilor”, înainte de începerea evenimentului. 

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, Festivalul de Operă, Operetă și Balet 2021, ediția a XVIII-a, continuă cu un eveniment tradițional și mult așteptat, o seară dedicată muzicii maghiare, intitulată sugestiv: „Mi Muzsikus Lelkek…” (Noi, suflete de muzicieni…).

În program, sunt cuprinse evergreen-uri din creația compozitorilor ungari: Buday Dénes, Zerkovitz Béla, Horvath Jeno, Eisemann Mihály, Lajtai Lajos și Márkus Alfréd. Ca în fiecare an, îi avem invitați pe artiști ai Operei Maghiare Cluj-Napoca: Balázs Borbála, Székely Zsejke, Fülöp-Gergely Timea, Rétyi Zsombor, Plesa Róbert, Rigmányi István, Peti Tamás Ottó, iar la pupitrul Orchestrei Operei Brașov se va afla dirijoarea Incze Katalin. Ei vă vor oferi o seară cu muzică antrenantă și veselă. Scenografia este semnată de Rodica Garștea. Regie scenă: Marilena Aldea.

Preț bilete: 50 lei

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2021 – 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

În situația în care incidența cumulată la 14 zile a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Municipiul Brașov a depăşit pragul de 6/1.000 de locuitori, participarea la evenimentele Operei Brașov va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare. Certificatul verde va fi însoţit de un act de identitate.

Desfăşurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii.

Pe toată durata desfășurării spectacolului, purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Eveniment desfășurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *