Opera: Incepe toamna lirica brasoveana

Miercuri, 2 septembrie 2020, de la ora 18.00, în Grădina de vară a Operei Brașov, stagiunea lirică debutează cu recitalul vocal-instrumental „Armonii de toamnă”.

În cadrul acestui eveniment muzical, le veți putea asculta pe solistele Operei Brașov: Mădălina Bourceanu – soprană, Maria Catrina – soprană, Lăcrămioara Schuller – soprană, Sonia Hazarian – mezzosoprană, acompaniate la pian de Sena Ducariu.

Participă, de asemenea, clarinetistul Ionel Pârlea. Artiștii au pregătit un program atrăgător și variat, care cuprinde arii renumite din operetele „Vânzătorul de păsări” de Carl Zeller, „Paganini” de Franz Lehár, din musical-urile „Very Warm for May” de Jerome Kern și „Kiss Me, Kate” al lui Cole Porter, dar și piese din lirica universală și românească: „Cântece țigănești” de A. Dvořák, „O, rămâi” de George Stephănescu sau „Dragu-mi-i, mândro, de tine” de Tiberiu Brediceanu. Clarinetistul Ionel Pârlea ne va oferi Aria Rosinei din opera „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, în transcripție proprie, precum și „Romanza” din „Sonata pentru clarinet și pain” de Fr. Poulenc. 

Prezentarea evenimentului va fi făcută de Simona Manole. Scenografia este semnată de Rodica Garștea. Regie scenă: Dan Antipa. 
Preț bilete: 15 lei

Sâmbătă, 5 septembrie 2020, de la ora 18.00, în Grădina de vară a Operei Brașov, vă invităm la o operă comică foarte populară și extrem de îndrăgită: „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, pe care o vom prezenta într-o versiune adaptată. Eroul principal al acestei lucrări este Figaro, un frizer din Sevilla secolului al XVIII-lea, în același timp romantic și îndrăzneț, care se folosește de toate șiretlicurile pentru a-i vedea fericiți pe Rosina și Contele Almaviva. 

În distribuție: 

Rosina – Asineta Răducan
Contele Almaviva – Mihai Irimia
Figaro – Adrian Mărcan
Bartolo – Ștefan Schuller
Basilio – Dan Popescu
Berta – Cristina Roșu
Fiorello/Ofițerul – Alexandru Aghenie (debut)
Notarul – Aurel Aron 

Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. 
Conducerea muzicală a acestui spectacol îi aparține maestrului Traian Ichim. Regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu. Adaptarea scenică: Anda Tabacaru. Scenografia: Rodica Garștea. Regie scenă: Marilena Aldea.
Preț bilete: 20 lei

Biletele se pun în vânzare cu două ore înainte de fiecare eveniment, la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51. Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380.

La evenimentele ce se vor desfășura în curtea instituției noastre, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Scaunele vor fi așezate la distanța minimă prevăzută de 1,5 m. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment. 

Evenimente susținute cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

În caz de vreme nefavorabilă, evenimentele se reprogramează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *