Program Bookfest Brasov 2015

Salonul de Carte Bookfest vine in premiera la Brasov, de pe 16 pana pe 18 octombrie 2015, la Hotelul Aro Palace. Pe vizitatori ii asteapta o oferta de peste 10.000 de volume, dar si intalniri cu unii dintre cei mai indragiti autori.
Invitati: Mihaela Bilic, Grigore Lese, Dan C. Mihailescu, Radu F. Constantinescu, Andrei Cornea, Radu Paraschivescu, Alexandru Muraru, Ioana Parvulescu, Tania Radu, Sabina Fati, Lidia Bodea, Marius Constantinescu, Vlad Russo.

Program: 10:00 – 20:00
Intrarea va fi libera.

Vineri, 16 Octombrie 2015
14:00 Lansarea volumului Bidonul, de Mircea Pora (editura Eikon). Alaturi de autor vor vorbi: Rodica Ilie, Romulus Bucur si Caius Dobrescu.

16:00 Lansarea volumului de poezie Plus/minus sentimente, al poetei macedonence Angi Cristea (editura Macedoneanul).

17:00 Lansarea volumului de poezie 4 A.M. Cantosuri domestice, de Radu Vancu (Casa de Editura Max Blecher).
Prezinta: Adrian Lacatus, Romulus Bucur si Caius Dobrescu.

18:00 ProLiteraTur (proiect national de lecturi). Lecturi de poezie: Romulus Bucur, Caius Dobrescu, Teodor Duna, Mihai Ignat, Radu Vancu, Cosmin Perta.

Sambata, 17 Octombrie 2015
11:30 Intalnire si sesiune de autografe cu Radu Paraschivescu. Autorul va vorbi despre bestsellerul “Noi vorbim, nu gandim. Noua colectie de perle romanesti”, si va citi in premiera dintr-o noua carte aflata in pregatire la editura Humanitas.

12:30 Avanpremiere din doua volume colective aflate in pregatire la Humanitas: Cartea simțurilor, volum coordonat de Dan C. Mihailescu; Si eu am trait in comunism, volum coordonat de Ioana Parvulescu. Vor vorbi: Dan C. Mihailescu, Ioana Parvulescu, Lidia Bodea si Radu Paraschivescu.

13:00 Lansarea volumului Cum supravietuieste monarhia intr-o republica? Regele Mihai, romanii si regalitatea dupa 1989, de Alexandru Muraru (editura Curtea Veche Publishing). Alaturi de autor vor participa: prof. univ. Caius Dobrescu si Cristinel Murzea (decan al Facultatii de Drept si Sociologie din cadrul Universitatii Transilvania).

14:00 Lansare de carte si sesiune de autografe: Singura pe Drumul Matasii. 80 de zile, 15.000 km, 2.500 de ani de istorie, de Sabina Fati (editura Humanitas). Pe langa autoare vor mai vorbi Tania Radu si Lidia Bodea.

15:00 Lansare de carte si sesiune de autografe: Uimitoarea istorie a lui Sabbatai Mesia, de Andrei Cornea, roman istoric aparut la editura Humanitas. Alaturi de autor vor prezenta: Ioana Parvulescu si Vlad Russo.

18:00 Lansarea volumului Sanatatea are gust. Ghid de slabit, de Mihaela Bilic (Curtea Veche Publishing).

Duminica, 18 Octombrie 2015
11:00 Intalnire cu cititorii autoarei Carmen Gheorghe și discuție despre volumele: Tatuaj pe glezna stanga, Hamburgerul lui James Joyce, Cassa Dante (Editura Rao).

12:30 Lansare: Horea in grumaz. Inger pazitor si ispita, de Grigore Leșe si Cum au inflorit horile in glasul meu, un audiobook in lectura autorului (ambele aparute la editura Humanitas). Autorul va fi insotit de Dan C. Mihailescu si Lidia Bodea.

15.00 Proiectie de film pentru copii oferita de Mein.Buch – carte germana in colaborare cu Centrul Cultural German: Tischlein deck dich (Germania, 2008, in regia lui Ulrich Konig, 58 minute). Filmul va fi subtitrat in limba romana.

16:00 Sesiune de autografe cu Igor Bergler, autorul bestsellerului Biblia pierduta (editura Rao).

bookfest-brasov-2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *