Superhombre deschide cea de-a 5-a editie Alpin Film Festival

ALPIN FILM FESTIVAL (AFF) – unicul eveniment din Romania dedicat culturii si educației montane, revine in perioada 24 Februarie – 1 Martie la Brasov, Busteni si Predeal.

O proiectie de gala a documentarului Superhombre (r. Mircea Gherase, Lucian Mircu), despre cunoscutul alpinist timisorean Horia Colibasanu, va deschide cea de-a 5-a ediție marti, pe 25 februarie, de la ora 19:00.

Incepand din acest an, festivalul face parte din IAMF – International Alliance for Mountain Film, prestigioasa asociatie mondiala ce reuneste 27 de evenimente cinematografice din 20 de tari de pe 5 continente. * Cea de-a 5-a ediție Alpin Film Festival este un tribut adus alpinistului Zsolt Török, pornit în 2019 intr-o ultimă expeditie, in muntii Fagaras. 

Accesul la gala este gratis, in limita locurilor disponibile. Mai multe detalii: AICI.

4 ani a durat realizarea filmului documentar semnat de Mircea Gherase și Lucian Mircu. Îmbinând peste 100 de ore de filmări, material de arhivă și imagini în premieră din locuri puțin umblate de om, Superhombre  îl surprinde pe Horia Colibășanu în cele trei ipostaze ale sale: dentist, tată a doi copii și alpinist în Himalaya.

Gestul solidar și riscant de a nu-și abandona camaradul bolnav la 7400 metri pe Annapurna, pe alpinistul basc Iñaki Ochoa, a impresionat Spania și comunitatea alpiniștilor din lumea întreagă.  În ciuda tragicului incident, Horia Colibășanu a continuat să se cațere în pur stil alpin, așa cum făcea Iñaki, fără oxigen suplimentar.

În primăvara lui 2017, sportivul de 40 de ani începe o nouă expediție pe Everest, după două tentative ratate. Pentru prima oară, el încearcă o ascensiune solo. Superhombre este o poveste despre căutarea libertății într-o lume în care timpul e tot mai scurt. Pentru Horia și colegii lui, Himalaya e unul din ultimele locuri de pe planetă unde mai poți trăi neprevăzutul, aventura autentică.

O selectie spectaculoasa de filme despre ascensiuni montane, expeditii si povesti ale muntelui, precum si prezentari de carte, dezbateri si expozitii de fotografie legate de universul muntelui si alpinism vor face deliciul publicului si in acest an la Alpin Film Festival. Iubitorii de munte sunt invitati sa urmareasca zi de zi, cu intrare libera, cele mai bune titluri internationale lansate in 2019 si cele mai noi productii romanesti, ale caror proiectii vor fi gazduite de Aula Sergiu Chiriacescu a Universitatii Transilvania, Cinemateca Patria si Sala Reduta din Brasov, Centrul Aurel Stroe din Busteni si Predeal.

No Responses to “Superhombre deschide cea de-a 5-a editie Alpin Film Festival”

Leave a Reply

Your email address will not be published.